Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

MasterChef: 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από πιάτα των διαγωνιζόμενων στην Ισπανία

MasterChef: 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από πιάτα των διαγωνιζόμενων στην Ισπανία

Τα πιάτα που ετοίμασαν οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef στην Ισπανία δεν πήγαν καθόλου καλά… Οι 44 από τους ανθρώπους που τα δοκίμασαν έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και η παραγωγή χρειάστηκε να απολογηθεί ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τους λόγους που όλα πήγαν τόσο λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef στην Ισπανία κλήθηκαν να ετοιμάσουν μενού με θαλασσινά για τους 120 εργαζόμενους του διάσημου ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας, υπό την καθοδήγηση της Ισπανίδας σεφ Rakel Cernicharo και το μενού είχε λαβράκι, μύδια αλλά και ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια για επιδόρπιο.

Πιθανότατα είτε τα θαλασσινά δεν ψήθηκαν σωστά είτε δεν ήταν φρέσκα και από όλους όσους δοκίμασαν τα πιάτα, οι 44 από αυτούς έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, με την El País να αναφέρει ότι αντιμετώπισαν γαστρεντερικά προβλήματα και έκαναν εμετούς.

«Ευχαριστώ MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου», έγραψε στο Twitter ένας από τους άτυχους που έφαγαν από τα πιάτα των διαγωνιζόμενων. Από τη μεριά της, μια άλλη γυναίκα αποκάλυψε ότι έχασε 5 κιλά αλλά και ότι χρειάστηκε ενέσεις για να συνέλθει ο οργανισμός της.

Σύμφωνα με τον παραγωγό του MasterChef της Ισπανίας, Shine Iberia, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ και 11 χρόνια που προβάλλεται ο μαγειρικός διαγωνισμός στην ισπανική τηλεόραση.

«Πρόκειται για μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα, στο οποίο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εγγύηση της διατροφικής φροντίδας των ατόμων που εμπλέκονται», ανέφερε ο παραγωγός του MasterChef και εξέφρασε τη λύπη του για όσα έγιναν.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας έχει ξεκινήσει έρευνες γύρω από τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Όλα συνέβησαν τον περασμένο Ιανουάριο, όμως το επεισόδιο προβλήθηκε χθες (12.4.2023) στην ισπανική τηλεόραση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις