Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέσι και Μπουφόν… δίχασαν τον Πάπα! (ΦΩΤΟ)

Μέσι και Μπουφόν προσφέρουν ένα δώρο στον Πάπα ΦΩΤΟ REUTERS
Μέσι και Μπουφόν προσφέρουν ένα δώρο στον Πάπα ΦΩΤΟ REUTERS

Σαν… γνήσιος Αργεντινός, ο Πάπας Φραγκίσκος λατρεύει το ποδόσφαιρο και έτσι η σημερινή ημέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη γι’ αυτόν, καθώς υποδέχτηκε στο Βατικανό την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, που αύριο θα δώσει φιλικό με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας.

Ο Πάπας εξέφρασε τον θαυμασμό του, τόσο στον Λιονέλ Μέσι, όσο και στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, και παραδέχτηκε ότι είναι σε… δίλημμα για το ποια ομάδα θα υποστηρίξει.

Φαν του Μπουφόν δήλωσε ο Πάπας ΦΩΤΟ REUTERS

«Ευτυχώς είναι φιλικός ο αγώνας, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω», είπε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, γνωστός για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέλα, παραδίδει το δώρο του στον Ποντίφικα ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ποντίφικας μίλησε με θερμά λόγια στους ποδοσφαιριστές και τους συνέστησε να είναι ταπεινοί και να λειτουργούν ως ερασιτέχνες: «Είστε δημοφιλείς και ο κόσμος σας ακολουθεί, αλλά το γεγονός αυτό ταυτόχρονα είναι και μία ευθύνη στους ώμους σας. Ποτέ να μην ξεχνάτε την ομορφιά της συντροφικότητας, από τότε που ήσασταν ερασιτέχνες. Πριν από πρωταθλητές πρέπει να είσαστε άνδρες ταπεινοί απέναντι σε όποιον συναντάται. Το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και όχι μπίζνες. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποθαρρύνουμε τη βία. Προσεύχομαι για εσάς αλλά ελπίζω να προσεύχεστε κι εσείς για μένα έτσι ώστε να μπορώ να παίξω ένα τίμιο και γενναιόδωρο παιχνίδι με τον δικό μου τρόπο».

Το δώρο του Μέσι στον Πάπα Φραγκίσκο ΦΩΤΟ REUTERS

«Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μένα η σημερινή. Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ σήμερα και συνάντησα τον Πάπα που είναι επίσης Αργεντινός», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος έδωσε μαζί με τον αρχηγό της Σκουάντρα Ατζούρα Τζιανλουίτζι Μπουφόν μία ελιά στον Ποντίφικα.

Ο Πάπας με τα μέλη των Εθνικών ομάδων Ιταλίας και Αργεντινής ΦΩΤΟ REUTERS

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πιο επιτυχημένος από τον Μέσι», είπε ο Μπουφόν χαμογελώντας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Βατικανό.
Ο αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Αργεντινής και της Ιταλίας, δύο από τις πλέον καθολικές χώρες, θα διεξαχθεί αύριο στο Ολύμπικο της Ρώμης.

Μέσι και Μπουφόν λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό ΦΩΤΟ REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβούλεψε ο πάπας τους ιερείς στη Βραζιλία

Βραζιλία: Επεισόδια και εξουδετέρωση βόμβας κατά την επίσκεψη του Πάπα

Ο Πάπας καταργεί την ισόβια κάθειρξη και αυξάνει τις ποινές για το ξέπλυμα χρήματος

Δείτε τη ζωή του Πάπα Φραγκίσκου σε καρτούν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε