Τετάρτη, 15 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μόνος και με καθυστέρηση πήγε ο Ομπάμα στο δείπνο των G20 (ΦΩΤΟ)

Μόνος και με καθυστέρηση πήγε ο Ομπάμα στο δείπνο των G20 (ΦΩΤΟ)

Με μισή ώρα καθυστέρηση πήγε στο δείπνο των ηγετών της G20 ο πρόεδρος Ομπάμα. Νωρίτερα ο Πούτιν τους είχε πει ότι θα συζητούσαν μόνο το θέμα της Συρίας.

Μόνος και με μισή ώρα καθυστέρηση πήγε ο Μπαρακ Ομπάμα στο δείπνο των ηγετών του G20 ενώ οι υπόλοιποι είχαν φτάσει νωρίτερα και συνοδεύονταν από τον οικοδεσπότη Βλ. Πούτιν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε γύρω στις 20:50 (ώρα Ελλάδας), περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων καλεσμένων, στο μέγαρο Πέτερχοφ για το δείπνο με το οποίο θα κλείσει η πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι στην Αγία Πετρούπολη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο μέγαρο η πρόεδρος τη Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία τράβηξε πάνω της τα φλας των φωτογράφων λόγω της καθυστέρησής της.

Αργησε και η Ρούσεφ

Οι περισσότεροι άλλοι ηγέτες, με επικεφαλής τον Πούτιν, κατευθύνθηκαν στο Πέτερχοφ διασχίζοντας με τα πόδια ένα μεγάλο πάρκο. Κατά τη διάρκεια της περιπάτου τους ο Πούτιν είχε μια σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πιάσει κουβέντα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Νωρίτερα ο Πούτιν, ανατρέποντας το επίσημο πρόγραμμα, είχε ανακοινώσει ότι το δείπνο θα είναι αφιερωμένο στο θέμα της Συρίας το οποίο ούτως ή άλλως κυριαρχεί στις συζητήσεις, επισκιάζοντας όλα τα οικονομικά ζητήματα τα οποία κατά παράδοση απασχολούν τις συνόδους των οικονομικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Η Συρία ανέβαλε το ταξίδι Ομπάμα στην Καλιφόρνια

   
Ο πρόεδρος Ομπάμα ακύρωσε το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στην Καλιφόρνια για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να εργαστεί πάνω στο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

“Το ταξίδι του προέδρου στην Καλιφόρνια ακυρώθηκε. Θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον” για να προωθήσει το σχέδιό του στο Κογκρέσο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αγία Πετρούπολη. Νωρίτερα σήμερα, ένας συνεργάτης του προέδρου είπε ότι ο Ομπάμα επρόκειτο να μιλήσει τηλεφωνικά με Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές για να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Διαβάστε
Τους χώρισαν η Συρία η… Ινδονησία και η Αυστραλία! – Μακριά του έβαλε τον Ομπάμα ο Πούτιν – Παγωμάρα στην G20 – ΦΩΤΟ

Αλλού κοιτούσε ο ένας, αλλού ο άλλος! ΦΩΤΟ

Μέρες Ψυχρού Πολέμου! “Δεν κάθομαι δίπλα σ’ αυτόν!” είπε ο Πούτιν για τον Ομπάμα! Αγωνία να μην τιναχτεί στον αέρα η Σύνοδος G20

Την… “έπεσαν” στον Κέρι για τη Συρία με “ματωμένα” χέρια (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κυπριακό πλοίο με «πειρατικό» υλικό πιάστηκε στα ανοιχτά της Συρίας

Αποκάλυψη σοκ του Spiegel: Έβαλαν μεγαλύτερη δόση χημικών – Από… λάθος σκότωσαν γυναικόπαιδα στη Συρία

Συρία: Οι ισχυροί του κόσμου αποφασίζουν για το μέλλον της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε