Κόσμος

NASA: Η δεύτερη Γη που είναι 40 έτη φωτός μακριά και έχει πάντα καύσωνα

Η NASA ανακάλυψε μία δεύτερη Γη – τον εξωπλανήτη «Gliese 12b». Όπως έγινε γνωστό, μοιάζει με τη Γη, αλλά είναι 40 έτη φωτός μακριά.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο εξωπλανήτης «Gliese 12b», αυτή η δεύτερη Γη που εντόπισε η NASA, θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο μέλλον ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται «Gliese 12b», είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας τους 41 βαθμούς Κελσίου. Έχει δηλαδή πάντα καύσωνα!

Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν να αναλύσουν τον Gliese 12b για να προσδιορίσουν εάν έχει μία ατμόσφαιρα παρόμοια με τη Γη.

Αυτό είναι που θα μπορούσε να αποκαλύψει εάν ο εξωπλανήτης μπορεί να διατηρήσει μία θερμοκρασία για να σχηματιστεί νερό στην επιφάνειά του. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη ζωής στον πλανήτη.

Διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το TESS (Δορυφόρος Έρευνας Διέλευσης Εξωπλανητών) της NASA για να αποσαφηνίσει ποια είναι η ακριβής θέση του Gliese 12b στο διάστημα.

«Ο Gliese 12b αντιπροσωπεύει έναν από τους καλύτερους στόχους για να μελετήσουμε εάν οι πλανήτες μεγέθους της Γης που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δροσερά αστέρια μπορούν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρά τους, ένα κρίσιμο βήμα για την κατανόησή μας όσον αφορά στην κατοικησιμότητα σε πλανήτες σε ολόκληρο τον γαλαξία μας», δήλωσε ο Shishir Dholakia, διδακτορικός φοιτητής στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

«Επειδή ο Gliese 12b βρίσκεται μεταξύ Γης και Αφροδίτης σε θερμοκρασία, η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά για τα μονοπάτια κατοικιμότητας που ακολουθούν οι πλανήτες καθώς αναπτύσσονται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ