Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Νέα ρατσιστική πρόκληση: πέταξαν μπανάνες στην υπουργό Μεταναστών της Ιταλίας

Νέα ρατσιστική πρόκληση: πέταξαν μπανάνες στην υπουργό Μεταναστών της Ιταλίας

Η υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας, έγινε δέκτης ακόμη μιας ρατσιστικής επίθεσης. Κάποιος της πέταξε μπανάνες κατά τη διάρκεια ομιλίας της.

Το περιστατικό αποκάλυψε η ίδια η Σεσίλ Κιέντζ.

Η Σεσίλ Κιέντζ έχει γεννηθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Διορίστηκε υπουργός Ένταξης των Μεταναστών τον περασμένο Απρίλιο.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε κομματική εκδήλωση. Κάποιος που παραβρέθηκε σε αυτή έκρινε σωστό να πετάξει στην Ιταλίδα υπουργό μπανάνες. Ο συμβολισμός του, ξεκάθαρος.

Η ίδια η Κιέντζ σχολίασε τη χειρονομία μέσω Twitter, αποκαλώντας την «αξιοθρήνητη» και σπατάλη τροφίμων, με δεδομένη και την οικονομική κρίση.
«Το θάρρος και η αισιοδοξία για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να έλθει πάνω από όλα από τα κάτω, για να φτάσει στους θεσμούς», πρόσθεσε η πολιτικός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Δεν ήταν η μοναδική επίθεση εις βάρος της

Την περασμένη Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα (σ.σ. Νέα Δύναμη) τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η κομματική εκδήλωση στην κεντρική Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

«Η μετανάστευση σκοτώνει», έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, ένα σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Φόρτσα Νουόβα αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.

Η Κιέντζ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις οργανώσεις της ακροδεξιάς με την εκστρατεία για να καταστήσει ευκολότερο για τους μετανάστες να αποκτούν την ιταλική υπηκοότητα.

Και δεν είναι μόνο μερικοί στενόμυαλοι που της επιτίθενται. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας, στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά, την αποκάλεσε ουρακοτάγκο, πριν αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από την κατακραυγή και το σάλο που ξέσπασε. Έκανε πάντως σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το θώκο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζήτησε συγγνώμη που είπε “ουρακοτάγκο” την υπουργό, αλλά δεν παραιτείται

Σάλος στην Ιταλία! Γερουσιαστής παρομοίασε με “ουρακοτάγκο” μαύρη υπουργό

Ο μαφιόζος που συνελήφθη με τις πυτζάμες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε