Κόσμος

Netflix: Πρόστιμο 4,75 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων

«Εξελίξαμε προληπτικά τις πληροφορίες απορρήτου μας για να παρέχουμε ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας

Πρόστιμο ύψους 4,75 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε σήμερα, Τετάρτη (18.12.24) στο Netflix η Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA), με την κατηγορία πως δεν παρείχε την κατάλληλη ενημέρωση στους συνδρομητές σχετικά με τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων, σύμφωνα με το Reuters.  

Το πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από σχετική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το Netflix δεν ενημέρωσε τους πελάτες με σαφήνεια στη δήλωση απορρήτου του σχετικά με τι έκανε με τα δεδομένα τους την περίοδο μεταξύ 2018 και 2020, ανέφερε χαρακτηριστικά η ολλανδική αρχή.

«Επιπλέον, οι πελάτες δεν έλαβαν επαρκείς πληροφορίες όταν ρώτησαν το Netflix ποια δεδομένα συλλέγει η εταιρεία γι΄ αυτούς», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, έκτοτε έχει επικαιροποιήσει τη δήλωση απορρήτου του και έχει βελτιώσει την παροχή πληροφοριών.

«Έχουμε συνεργαστεί με την Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων και εξελίξαμε προληπτικά τις πληροφορίες απορρήτου μας για να παρέχουμε ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια στα μέλη μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix. «Διαφωνούμε με αυτήν την απόφαση».

Τα αυξανόμενα περιστατικά παραβίασης δεδομένων, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού για το απόρρητο και μία σειρά προστίμων έχουν ενισχύσει το προφίλ της ολλανδικής αρχής, όπως σχολιάζει το Bloomberg. 

Τα «πρόστιμα είναι απαραίτητα. Κάνουν τις εταιρείες να προσέχουν», δήλωσε ο Aleid Wolfsen, πρόεδρος της Ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, σε συνέντευξή του στη Χάγη την περασμένη εβδομάδα. «Αν δεν χρησιμοποιείς το ραβδί, δεν σε ακούν και δεν σε παίρνουν στα σοβαρά όταν πρόκειται για την πρόληψη ή την παροχή καθοδήγησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν τόσα προσωπικά δεδομένα για ανθρώπους και μερικές φορές τα ανταλλάσσουν παράνομα με άλλες», είπε ο Wolfsen.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10