Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

New York Times: Ο Τζακ Τεϊσέιρα διέρρεε απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου πολλούς μήνες

New York Times: Ο Τζακ Τεϊσέιρα διέρρεε απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου πολλούς μήνες

Η διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου στο ίντερνετ από τον 21χρονο Τζακ Τεϊσέιρα είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες νωρίτερα, αποκαλύπτουν οι New York Times, κάνοντας λόγο ακόμα και για 48 ώρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία!

Όπως αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι αναρτήσεις τις οποίες εξέτασαν συντάκτες της εφημερίδας, ο 21χρονος είχε προχωρήσει στη διαρροή απόρρητων εγγράφων και πληροφοριών του Πενταγώνου πολλούς μήνες νωρίτερα από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα, όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η πρώτη διαρροή από το προφίλ που αποδίδεται στον 21χρονο έγινε σε ομάδα με 600 μέλη στο Discord, λιγότερο από 48 ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Είδα αναφορά του Πενταγώνου που έλεγε ότι το 1/3 των στρατιωτικών δυνάμεων χρησιμοποιείται στην εισβολή», έγραφε ο 21χρονος στην ανάρτησή του στο Discord.

Θέλοντας προφανώς να εντυπωσιάσει άλλους στην ομάδα που αμφισβητούσαν την ανάλυσή του, σχολίασε πως έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, επικαλούμενος «προνόμια του να είσαι σε μονάδα πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».

Ορισμένες άλλες πληροφορίες που δημοσίευσε ήταν προάγγελοι εξελίξεων στο πεδίο των μαχών. Στις 27 Μαρτίου 2022 κοινοποίησε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την αναδίπλωση των ρωσικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί κοντά στο Κίεβο, επικαλούμενος πληροφορίες που ισχυρίστηκε ότι προέρχονταν από την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ).

«Σημαντικά νέα», έγραψε. «Μπορεί να υπάρχει τακτική αποχώρηση των στρατευμάτων δυτικά του Κιέβου και αλλού» και μάλιστα 2 ημέρες αργότερα, η Μόσχα ανακοίνωσε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από New York Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις