Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Νέα σύλληψη για το ναυάγιο του Sewol

Νότια Κορέα: Νέα σύλληψη για το ναυάγιο του Sewol

Στη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρείας η οποία διαχειριζόταν το πλοίο Sewol που βυθίσθηκε στις 16 Απριλίου Απρίλιο ανοικτά της Νότιας Κορέας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή περισσότεροι από 300 άνθρωποι, προχώρησαν οι αρχές.

Ο Κιμ Χαν Σικ συνελήφθη στο σπίτι του στην Μπουντάνγκ, νοτίως της Σεούλ, με κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές της ανθρωποκτονίας και της παραβίασης μέτρων ασφάλειας του πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο ερευνητές τους οποίους δεν κατονομάζει.

Ο Κιμ πιστεύεται ότι είχε εγκρίνει ή ανεχθεί την τακτική υπερφόρτωση του μοιραίου πλοίου Sewol στα δρομολόγιά του από το δυτικό λιμάνι Ίντσεον προς το νότιο νησί Ζέζου, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Το πλοίο μετέφερε 3.608 τόνους φορτίου, περιλαμβανομένων 108 οχημάτων, στις 16 Απριλίου, όταν ανατράπηκε και βυθίσθηκε ενώ κατευθυνόταν προς το νησί. Το φορτίο του ήταν δηλαδή τριπλάσιο του προβλεπόμενου, όπως έχουν ανακοινώσει οι ερευνητές.

Από τους 476 επιβαίνοντες, 172 διασώθηκαν και 35 θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ έχουν ανασυρθεί 269 πτώματα. Πολλοί από τους νεκρούς ήταν μαθητές σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή. Οι διασώστες έχουν δηλώσει πως ελπίζουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση περισυλλογής των πτωμάτων μέχρι το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερφορτωμένο ήταν το πλοίο με τους μαθητές που βυθίστηκε στη Ν. Κορέα

Νέα τραγωδία στη Νότια Κορέα: Δύτης πέθανε ενώ ερευνούσε το Sewol

«Αδερφέ, μην πας σε σχολικές εκδρομές αν θέλεις να ζήσεις!» – Νέα στοιχεία από τις τελευταίες στιγμές των παιδιών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα (VIDEO)

Η αγωνία πριν το θάνατο – Προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σπάσουν τα τζάμια για να σωθούν – Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο του Sewol

Ν. Κορέα: Η στιγμή που ο καπετάνιος εγκαταλείπει πλοίο και επιβάτες! – Η συγγνώμη της Προέδρου της χώρας

«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε