Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Τραμπ “ξαναχτύπησε”: “Δεν κάνω πίσω – Σκοτώνονται Χριστιανοί” [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αμετανόητος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ για το διάταγμα που υπέγραψε. Με νέο tweet του δείχνει και πάλι τις άγριες διαθέσεις του και ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει πίσω. Δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί αυτός ο τρόμος”. Από την άλλη, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε την κίνηση Τραμπ “απαίσια”.

“Μεγάλος αριθμός Χριστιανών σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή. Δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η φρίκη” γράφει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος δείχνει πως δεν θα κάνει πίσω στην μεταναστευτική πολιτική που έχει υιοθετήσει από τις πρώτες μέρες της θητείας του.

Τι κι αν οι ΗΠΑ “φλέγονται” και η Ευρώπη έχει αντιδράσει έντονα… ο Τραμπ δεν είναι πρόθυμος να κάνει πίσω. Και βέβαια, υπάρχουν και εσωτερικές αντιδράσεις. Την αρχή έκανε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος χαρακτήρισε το διάταγμα “απαίσιο”.

Τραμπ: Ανυποχώρητος παρά το STOP του δικαστηρίου! 

“Το διάταγμα του Τραμπ έρχεται ενάντια στις συνταγματικές μας αξίες και στοχοποιεί τους μουσουλμάνους. Στέλνει ένα απαίσιο μήνυμα σε αυτούς, πως χωρίς ουσιαστικό λόγο θα κρατούνται ή θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους ακόμα και αν η ζωή τους είναι στις ΗΠΑ” ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, μιλώντα στην εκπομπή “State of the Union.” του CNN.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι περίπου 800.000 μετανάστες μένουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη και είναι νόμιμοι, ωστόσο, αγωνιούν μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο να τους στείλουν πάλι πίσω στην πατρίδα τους μετά από την υπογραφή του διατάγματος.

Διάταγμα Τραμπ: “Σκοτάδι” στα αεροδρόμια του κόσμου – Δεκάδες “εγκλωβισμένοι” στο Ατατούρκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε