Παρασκευή, 1 Μαρ.
12oC Αθήνα

O Κιμ Γιονγκ Ουν έχει στα χέρια του φωτογραφίες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου

O Κιμ Γιονγκ Ουν έχει στα χέρια του φωτογραφίες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως έχει στα χέρια του φωτογραφίες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου των ΗΠΑ από κατασκοπευτικό δορυφόρο που έχει θέσει σε τροχιά, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο κατασκοπευτικός δορυφόρος «Malligyong-1» – εκτός από τις εικόνες που είδε ο Κιμ Γιονγκ Ουν – κατέγραψε επίσης εικόνες αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στη ναυτική βάση Νόρφολκ στην πολιτεία Βιρτζίνια.

Χθες Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη δικαιολόγησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου, υποστηρίζοντας ότι έγινε στο πλαίσιο του «δικαιώματος στη νόμιμη άμυνα» της χώρας του έναντι της απειλής που αντιπροσωπεύουν οι ΗΠΑ.

«Είναι νόμιμο δικαίωμα της Βόρειας Κορέας, ως αντιμαχόμενης πλευράς, να αναπτύσσει, να δοκιμάζει, να κατασκευάζει και να κατέχει οπλικά συστήματα αντίστοιχα με εκείνα που διαθέτουν ή αναπτύσσουν οι ΗΠΑ», υποστήριξε ο Κιμ Σονγκ.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες ότι η Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πρόγραμμα δορυφόρων για να τελειοποιήσει τους πυραύλους της, ο Κιμ Σονγκ διερωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτοξεύουν «με καταπέλτη» τους δορυφόρους τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις