Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο βομβιστής της Βοστόνης δεν θα δικαστεί ως “εχθρικός μαχητής” – Τι λένε τα στοιχεία του FBI

Ο βομβιστής της Βοστόνης δεν θα δικαστεί ως “εχθρικός μαχητής” – Τι λένε τα στοιχεία του FBI

Ο τσετσενικής καταγωγής βομβιστής, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, δεν θα δικαστεί ως εχθρικός μαχητής κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 30 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

“Δεν πρόκειται να τον μεταχειριστούμε ως εχθρικό μαχητή. Θα δικάσουμε τον τρομοκράτη αυτόν μέσα από το πολιτικό δικαστικό σύστημα. Βάσει των αμερικανικών νόμων, οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαστούν από στρατιωτικές ειδικές επιτροπές”, ανέφερε.

Οι αρχές απήγγειλαν σήμερα τις επίσημες κατηγορίες κατά του Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο νοσοκομείο, όπου αυτός νοσηλεύεται μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με αξιωματούχο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου. “Του επιδόθηκε ένας σφραγισμένος φάκελος κατηγορητηρίου”, δήλωσε ο Γκάρι Ουέντε, ο οποίος πρόσθεσε πως παρών κατά την επίδοση των κατηγοριών στον Τσαρνάεφ, στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο Μπέθ Ίσραελ, ήταν και ένας δικαστής.

Στο μεταξύ, ο ειδικός πράκτορας του FBI, Ντάνιελ Γκενκ, ανάφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι μελέτησε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις ή στοιχεία που να οδηγούν στα αίτια των δυο εκρήξεων, παρά μόνο τα αδέρφια Τσαρνάεφ.

“Περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από την πρώτη έκρηξη, βάζει το τηλέφωνο στο αφτί του σαν να μιλάει στο κινητό και το κρατάει εκεί για περίπου 18 δευτερόλεπτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αφού τελειώνει το τηλεφώνημα, το πλήθος γύρω του φαίνεται να αντιδρά στην πρώτη έκρηξη. Όλοι στρέφονται ανατολικά, προς τη γραμμή του τερματισμού και κοιτούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δεύτερος βομβιστής, ο Τζοχάρ, είναι μόνος μπροστά από το εστιατόριο και δείχνει ήρεμος. Στη συνέχεια αρχίζει να απομακρύνεται από τη γραμμή του τερματισμού, αφήνονταςτο σακίδιό του στο σημείο, όπου στεκόταν. Η δεύτερη έκρηξη γίνεται δέκα δευτερόλεπτα αργότερα”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελληνίδα «θεά» του βομβιστή της Βοστόνης

«Μιλάει» ο βομβιστής της Βοστόνης – Σχεδίαζαν κι άλλες επιθέσεις τα αδέρφια Τσαρνάεφ

Video ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές πριν τη σύλληψη του βομβιστή της Βοστόνης – Έτσι τον ακινητοποίησαν

Παντρεμένος με Αμερικανίδα και πατέρας ενός κοριτσιού ο 26χρονος βομβιστής της Βοστόνης

Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τη σύλληψη του βομβιστή της Βοστόνης! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε