Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Οδήγησαν 14χρονο στην αυτοκτονία γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

Δεν άντεξε την απόρριψη των φίλων του και έβαλε τέλος στη ζωή του. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Δεν άντεξε την απόρριψη των φίλων του και έβαλε τέλος στη ζωή του. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου ενός έφηβου ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας του.

Δεν άντεξε το χλευασμό των φίλων του κι έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο λόγος για έναν 14χρονο ομοφυλόφιλο που τη νύχτα έπεσε από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου ζούσε με τους γονείς του, στη Ρώμη.

Απελπισμένος, πριν ανέβει τα σκαλιά, άφησε σημείωμα το οποίο έγραψε και σε τετράδιο και σε υπολογιστή.

Ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή: οι φίλοι του τον είχαν απορρίψει και δεν του επέτρεπαν να βγαίνει μαζί τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έφηβος ομοφυλόφιλος βάζει τέλος στη ζωή του 

Τον περασμένο Νοέμβριο, στην Ρώμη, ένας δεκαπεντάχρονος είχε αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι του, ενώ τον περασμένο Μάιο, ένας δεκαεξάχρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει από παράθυρο του σχολείου του εξαιτίας του ότι φοβόταν την απομόνωση εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

«Το νέο αυτό τραγικό συμβάν θα βαραίνει τις συνειδήσεις όσων τον 21ο αιώνα συνεχίζουν να παραληρούν και να δηλώνουν ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος είναι παρά φύση», δήλωσε ο Αντρέα Μακαρόνε, πρόεδρος της οργάνωσης Μάριο Μιέλι, η οποία μάχεται εδώ και δεκαετίες στην Ιταλία για τα δικαιώματα της ιταλικής ομοφυλοφιλικής, αμφιφυλοφιλικής και τρανσέξουαλ κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Ρώμης, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπάθησε να πετύχει την έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, η ψήφιση του οποίου, όμως, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω ενστάσεων του κεντρώου κινήματος «Επιλογή Πολιτών» και του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας».

Διαβάστε

Τον σκότωσαν και τον έκαψαν γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

16χρονος ομοφυλόφιλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Ο 17χρονος ομοφυλόφιλος που συγκίνησε όλη την Ιταλία

Τον σκότωσαν γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε