Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παρίσι: Τρόμος και πανικός! Οι “πυροβολισμοί” ήταν… κροτίδες – Εκκενώθηκαν Παναγία των Παρισίων και Place de la Republic

Παρίσι: Τρόμος και πανικός! Οι “πυροβολισμοί” ήταν… κροτίδες – Εκκενώθηκαν Παναγία των Παρισίων και Place de la Republic

– Νέος πανικός στο Παρίσι, δυο 24ωρα μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση
– Πληροφορίες πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή της Notre Dame όπου γινόταν επιμνημόσυνη δέηση για τα 129 θύματα της τραγωδίας
– Οι αστυνομικοί εκκένωσαν την Παναγία των Παρισίων και την Place de la Republic
– VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 20:00 ώρα Ελλάδας και ενώ χιλιάδες κόσμου είχε κατακλύσει τη Notre Dame για την επιμνημόνυση δέηση στη μνήμη των 129 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και χιλιάδες άλλοι βρίσκονταν στην Place de la Republic, κοντά στην περιοχή των επιθέσεων, όταν επικράτησε πανικός. Ο απόλυτος πανικός. Κάποιοι είπαν πως άκουσαν πυροβολισμούς. Και αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν να διώχνουν τον κόσμο, να εκκενώνουν την Πλατεία και την Παναγία των Παρισίων.

Η εικόνα συγκλονιστική. Η πληροφορία για πυροβολισμούς δεν επιβεβαιώνονται. Η Γαλλική τηλεόραση μετέδωσε πως ίσως να πρόκειται για κροτίδες. Αλλά είναι τόσος ο φόβος που έχει καταβάλει τους ανθρώπους στο Παρίσι, που ένας μόνο δυνατός θόρυβος ήταν αρκετός για να προκαλέσει πανικό και εκκένωση της Παναγίας των Παρισίων και της πιο κεντρικής πλατείας του Παρισιού!

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ  

Crowds run during live broadcast, Paris

This is the moment crowds start running from Place de la Republique as Matt Frei broadcasts live from Paris after a false alarm that someone had been shot.

Posted by Channel 4 News on Sunday, 15 November 2015

Η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, μετέδωσε ότι την ώρα που βρισκόταν έξω από την Παναγία των Παρισίων και ετοιμαζόταν να κάνει σύνδεση με το κεντρικό δελτίο, ένας αστυνομικός, ουρλιάζοντας, την πλησίασε και άρχισε να της φωνάζει “φύγετε από ‘δω! Φύγετε για να σωθείτε!”.

Ο κόσμος μέσα στον πανικό προσπαθούσε να απομακρυνθεί. Να φύγει. Πως να φύγεις από τον τρόμο και το φόβο; Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στην περιοχή του Marais. Κι εκεί ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος και άνθρωποι έφυγαν από καφέ όπου κάθονταν παρασύροντας τα πάντα.

Ακόμη ένα στοιχείο του τρόμου που έχει κηριεύσει τους πάντες στη Γαλλία οι εικόνες του Reuters, με πάνοπλους αστυνομικούς και προτεταμένα όπλα να ανταποκρίνονται στην πληροφορία πως κοντά στο εστιατόριο La Carillon, ένα από τα σημεία των επιθέσεων, υπάρχει ένα ύποπτο αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε