Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρίσι: Ο Σαλά Αμπντεσλάμ κρύφτηκε σε… ντουλάπι για να διαφύγει

Παρίσι: Ο Σαλά Αμπντεσλάμ κρύφτηκε σε… ντουλάπι για να διαφύγει

Από την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα ήταν πως κατάφερε ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στη Γαλλία πια, να ξεφύγει από τις αρχές. Τώρα, φαίνεται πως τα βελγικά μέσα βρήκαν μια… εξήγηση.

Κρύφτηκε μέσα σε ένα ντουλάπι ή μέσα σε αυτοκίνητο για να διαφύγει τη σύλληψη, αναφέρει ο Τύπος του Βελγίου. Βρήκε κρυψώνα μέσα σε ένα έπιπλο ή σε κάποιο αυτοκίνητο, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δημοσίευμα.

Ο Αμπντεσλάμ, αδερφός ενός από τους καμικάζι που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αφήνοντας πίσω τους 130 νεκρούς και εκατοντάδες άλλους τραυματίες, θεωρείται πως έπαιξε κομβικό ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση. Λέγεται πως είναι ο άνθρωπος που πήγε με αυτοκίνητο τους τζιχαντιστές καμικάζι στα σημεία των επιθέσεων.

Λέγεται επίσης πως επρόκειτο κι εκείνος να κάνει επίθεση αυτοκτονίας, αλλά το γιλέκο με τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος βρέθηκε μερικές μέρες μετά τις επιθέσεις σε προάστιο του Παρισιού. Ο 26χρονος καταζητούμενος εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου (14.11.2015) στα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου, όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο μαζί με άλλους δυο άνδρες, αλλά τα ονόματά τους δεν βρίσκονταν σε λίστα με καταζητούμενους και έτσι τους άφησαν να φύγουν.

Εκτιμάται πως επέστρεψε στο προάστιο των Βρυξελλών, Μόλενμπεεκ (που θεωρείται άνδρο τρομοκρατών στην Ευρώπη) αλλά κι εκεί οι βελγικές αρχές δεν κατάφεραν να τον βρουν. Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί δεν έγινε έρευνα ή επιχείρηση το ίδιο βράδυ και αφού πια είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, η απάντηση είναι πως οι νυχτερινές επιχειρήσεις απαγορεύονταν. Και μέχρι να γίνει η επιχείρηση στην κρυψώνα του, ο Αμπντεσλάμ είχε εξαφανιστεί και παραμένει άφαντος!

Οι ερευνητές βρήκαν ενδείξεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα μετά τις επιθέσεις, πως ο καταζητούμενος δράστης βρισκόταν στο Μόλενμπεεκ, την πόλη όπου μεγάλωσε αναφέρει το βελγικό δίκτυο RTBF. «Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει πριν οι δυνάμεις ασφαλείας φτάσουν. Η πιο πιθανή θεωρεία είναι πως τον φυγάδευσαν οι συνεργοί του», ανέφερε το βελγικό δίκτυο.

Και πως το κατάφεραν; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εκμεταλλεύθηκαν το… πήγαινε-έλα πολλών αυτοκινήτων και είτε τον έκρυψαν σε κάποιο έπιπλο είτε σε κάποιο από τα αυτοκίνητα.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε