Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποιός απάντησε στο κινητό του Καντάφι την ώρα που ξεψυχούσε – Τι είπε στην κόρη του

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στιγμές αφότου ο Μουαμάρ Καντάφι εκτελέστηκε, χτύπησε το κινητό του. Ήταν η μοναχοκόρη του Αΐσα. «Ο γερο-θολούρας πέθανε», άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής.

Η 34χρονη Αΐσα τηλεφώνησε στον πατέρα της μόλις κυκλοφόρησε η πληροφορία πως είχε συλληφθεί από τους αντάρτες. Δεν τον πρόλαβε ζωντανό. Ένας από τους αντάρτες απάντησε στο τηλεφώνημα. Και τα λόγια, όπως αναμενόταν, ήταν σκληρά. «Τελείωσε. Ο Αμπού Σαφσούφα είναι νεκρός».


Το πτώμα του Μουαμάρ Καντάφι έχει γίνει... αξιοθέατο
Αμπού Σαφσούφα είναι το παρατσούκλι του Καντάφι στα αραβικά. Και σημαίνει γερο-θολούρας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, τη χαριστική βολή στον Συνταγματάρχη έδωσε ένας 17χρονος. Με το ίδιο το ολόχρυσο όπλο του.

Ο Συνταγματάρχης ικέτευσε για τη ζωή του μέχρι την τελευταία στιγμή. Προσέφερε χρυσό και χρήματα που δεν είχαν δει ούτε στα όνειρά τους, στους αντάρτες. Αλλά εκείνοι ήθελαν μόνο τη ζωή του.
Ακόμη και παιδιά στέκονται στην ουρά για τον δουν τον Συνταγματάρχη νεκρό

«Είπε ότι ήταν πρόθυμος να μας δώσει τα πάντα με αντάλλαγμα τη ζωή του. Είπε ότι είχε χρυσό και λεφτά για εμάς» είπε στην Corriere Della Sera ο 28χρονος αντάρτης Χαμαντ Μουφτί Αλί.

Εκτελέστηκαν 53 πιστοί στον Καντάφι

Το μεγάλο… ξεκαθάρισμα καλά κρατεί στη Λιβύη! Η οργάνωση Human Rights Watch ανακοίνωσε ότι 53 άνθρωποι, πιστοί στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, πιθανότατα εκτελέσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε ξενοδοχείο της Σύρτης, του τελευταίου προπυργίου του προηγούμενου καθεστώτος που έπεσε την περασμένη Πέμπτη.

Η οργάνωση καλεί το Εθνικό μεταβατικό συμβούλιο “να διεξαγάγει αμέσως και με διαφάνεια έρευνα για το περιστατικό που μοιάζει με μαζική εκτέλεση και να προσαγάγει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Σύμφωνα με μάρτυρες που ερωτήθηκαν από την οργάνωση, αντικαθεστωτικοί μαχητές από τη Μισράτα είχαν τον έλεγχο της περιοχής αυτής της Σύρτης από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η κατάσταση των πτωμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα σκοτώθηκαν στο διάστημα από τις 14 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, αναφέρει η HRW διευκρινίζοντας ότι βρέθηκαν συγκεντρωμένα στον κήπο του ξενοδοχείου όπου μάλλον πραγματοποιήθηκε και η εκτέλεση.

“Η τελευταία αυτή σφαγή φαίνεται να περιλαμβάνεται σε μία σειρά φόνων, λεηλασιών και άλλων ωμοτήτων που διαπράχθηκαν από τους αντι-κανταφικούς μαχητές, οι οποίοι θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου”, δήλωσε ο Πέτερ Μπούκερτ.

Δημοσιογράφος που βρέθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Mahari είδε περισσότερα από εξήντα πτώματα σε αποσύνθεση, συγκεντρωμένα στον κήπο, ορισμένα με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, και πολλά έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι.

Η οργάνωση HRW ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη της βρήκαν άλλα δέκα πτώματα σε αποσύνθεση σε δεξαμενή νερού σε άλλη περιοχή της Σύρτης, αλλά δεν είναι σε θέση να πει εάν πρόκειται για φιλοκανταφικούς η αντικανταφικούς μαχητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του Καντάφι

“Είμαι υπερήφανη για τον άνδρα μου” λέει η Σαφία Καντάφι

“200 δισ. δολάρια είχε βγάλει στο εξωτερικό ο Καντάφι”

Το τελευταίο τσιγάρο για τον γιο του Καντάφι – Δείτε βίντεο

Έτσι σκοτώσαμε τον Καντάφι – Ποιος του έδωσε τη χαριστική βολή; – Νέα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ video

Οι τελευταίες ώρες του Καντάφι – Ικέτευε για τη ζωή του – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video και φωτογραφίες

Διάσημοι δικτάτορες, φρικτοί θάνατοι – Μόνο ένας «ξέφυγε»

Έβαλε τα γέλια η Χίλαρι όταν έμαθε το θάνατο του Καντάφι – Δείτε το video

Τέλος εποχής – Νεκρός ο Καντάφι – Βίντεο και φωτογραφίες

Βίντεο με το νεκρό Καντάφι – “Μην πυροβολήσεις” είπε στον αντάρτη που τον βρήκε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε