Κόσμος

Space X: Αναβλήθηκε η παρθενική εκτόξευση του διαστημόπλοιου Starship του Έλον Μασκ

Αναβλήθηκε η παρθενική εκτόξευση του πανίσχυρου διαστημόπλοιου του Έλον Μασκ. Το Starship, όπως αναφέρει η NASA, είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. 

Η εκτόξευση του επρόκειτο να γίνει από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας στις 08:00 (τοπική ώρα), αλλά αναβλήθηκε περίπου ένα τέταρτο πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX ανακοίνωσε στο Twitter ότι η ομάδα ανακάλυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με μία βαλβίδα πίεσης των κινητήρων που πάγωσε, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η εκτόξευση.

Το διαστημόπλοιο Starship, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ, έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο στην Ιστορία.

Δείτε φωτογραφίες:

Starship SpaceX Reuters Starship SpaceX Reuters

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη, περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές - «Βαριόταν και είπε πως πάει να εξερευνήσει»
«Ήταν αντισυμβατικός, ευφυής, λίγο ριψοκίνδυνος – και αυτό τον έκανε ξεχωριστό. Ο θάνατός του ταίριαζε με τη ζωή του»
Ο Μάικλ Μόσλεϊ
Οι μετανάστες που πνίγηκαν στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων τάφηκαν στον προορισμό όπου ευελπιστούσαν να φτάσουν
Στην κηδεία των γυναικών και των παιδιών μεταναστών έδωσαν το παρών οι κάτοικοι που έσπευσαν να τους βοηθήσουν αλλά και οι μετανάστες που κατάφεραν να ανασυρθούν σώοι
Θάλασσα