Κόσμος

Στη Γαλλία τα λείψανα 104 θυμάτων της Air France

Μεταφέρθηκαν στη Γαλλία τα λείψανα 104 θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό πριν από δύο χρόνια.
Τα λείψανα 104 θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό πριν από δύο χρόνια μεταφέρθηκαν στη Γαλλία σήμερα.
 
Το πλοίο που μετέφερε τα λείψανα και τμήματα του αεροσκάφους έφτασε στο λιμάνι Μπαγιόν νωρίς το πρωί. Από εκεί οι σοροί θα μεταφερθούν σε εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την αναγνώριση των θυμάτων.
 
Και οι 228 επιβαίνοντας στο αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι, σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα, 1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας, δύο ώρες μετά την απογείωσή του, την 1η Ιουνίου 2009.
 
Περίπου 50 πτώματα ανασύρθηκαν τις ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Δεκάδες βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους όταν αυτό εντοπίστηκε τον Απρίλιο από υποβρύχιες συσκευές.
 
Η επιχείρηση αυτή σε βάθος 3.900 μέτρων διήρκεσε ένα μήνα. Εβδομήντα πτώματα δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
 
Έκθεση του γαλλικού υπουργείου Μεταφορών αποδίδει το δυστύχημα σε βλάβη των αισθητήρων ταχύτητας.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
8
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
16
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1