Κόσμος

Σχεδόν έτοιμη η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι

Ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ ότι δέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη σύνθεσή της το πολύ μέχρι αύριο το πρωί.

“Ο κατάλογος των υπουργών είναι σχεδόν έτοιμος, στοχεύει στην ισχυρή στήριξη της πολιτικής”, τόνισε ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, μετά την συνάντησή του με τον ιταλό πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ουσιαστικό “ελεύθερο”, έφτασε, όμως, σήμερα το μεσημέρι, όταν το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε το “πράσινο φως” στην σύνθεση της κυβέρνησης Μόντι.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν εκτός από την μεγάλη πλειοψηφία τεχνοκρατών, ενταχθούν στην κυβερνητική ομάδα και κάποια πολιτικά πρόσωπα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ειδικότερα στα ονόματα του σοσιαλιστή Τζουλιάνο Αμάτο και του συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επί σειρά ετών υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό, Τζάνι Λέτα. Το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, όμως, συνεχίζει να αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι θα έχει χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2103 για να μπορέσουν, όπως ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, “να εφαρμοσθούν όλες οι κύριες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.

Διαβάστε επίσης: Τρέχει ο Μόντι να σχηματίσει κυβέρνηση

Ικανοποιημένη η ΕΕ για την ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στον Μόντι

Γυμνόστηθες πανηγύρισαν την παραίτηση του Σίλβιο!

Τι άφησε ο Μπερλουσκόνι στο γραφείο του φεύγοντας;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε ιαπωνικό Boeing: Έπεσε 25.000 πόδια σε 10 λεπτά – Λιποθύμησαν επιβάτες και αποχαιρετούσαν τους δικούς τους με μηνύματα
Σε βίντεο που έχει έρθει στο φως από τη στιγμή της απώλειας ύψους έχουν κατέβει οι μάσκες, ενώ οι αεροσυνοδοί κλαίνε δίνοντας οδηγίες για τη χρήση τους
Σκηνές πανικού σε αεροπλάνο της Spring Airlines Japan
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες