Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θρίλερ με Boeing 777 των Malaysia Airlines – Συνετρίβη στην Ουκρανία με 295 επιβάτες – Οι Ουκρανοί μιλούν για πύραυλο που το κατέρριψε

Θρίλερ με Boeing 777 των Malaysia Airlines – Συνετρίβη στην Ουκρανία με 295 επιβάτες – Οι Ουκρανοί μιλούν για πύραυλο που το κατέρριψε

– Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ
– Επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό
– Το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σε απόσταση 50 χλμ από τα ρωσικά συνορα
– Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή
– Ουκρανός πρόεδρος: Οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με την κατάρριψη του αεροσκάφους
– Πρωθυπουργός της Μαλαισίας: Είμαι σοκαρισμένος… Θα ερευνήσουμε την κατάρριψη
– Δείτε BINTEO
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνετρίβη αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, και σε απόσταση 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα, ενώ πετούσε στα 33.000 πόδια. 

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό, αναχώρησε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για κατάρριψη του αεροπλάνου, καθώς στο Ντόνετσκ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και φιλορώσων. 

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι, νωρίτερα, το μεσημέρι, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της. 
ΦΩΤΟ: TWITTER
Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Boeing χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους- αέρος του συστήματος Μπουκ.
Πύραυλος εδάφους - αέρος του συστήματος Μπουκ
Από την άλλη πλευρά, πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας τονίζει ότι το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο, όταν ήταν αναμενόμενο, και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή.

Η αεροπορική εταιρεία “Malaysia Airlines” έγραψε στο twitter: “Χάσαμε το σήμα της πτήσης MH17 από το Άμστερνταμ. Η τελευταία θέση του αεροσκάφους που γνωρίζουμε ήταν πάνω από ουκρανικό έδαφος. Στη συνέχεια θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες”.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, έδωσε έντολή να πραγματοποιηθούν έρευνες στην “περιοχή της καταστροφής”, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Όλγα Λάπο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, απέκλεισε οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών δυνάμεων στην συντριβή του αεροσκάφους.

Οι πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης της Μαλαισίας

Σοκαρισμένος για το τραγικό δυστύχημα δήλωσε ο Najib Razak, μέσω της σελίδας του στο Twitter. O  πρωθυπουργός της Μαλαισίας έγραψε: Είμαι σοκαρισμένος από τη συντριβή του αεροσκάφος. Πραγματοποιούμε έρευνες”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία καταρρίφθηκε.

“Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι καταρρίφθηκε”, ανέφερε ο Χισαμουντίν Χουσέιν στον λογαριασμό του στο Twitter. “Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν λάβει εντολές να το ερευνήσουν”, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία Ποροσένκο: Ρώσοι αξιωματικοί πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών

Δείχνει τα “δόντια” της η Ρωσία για τα εδάφη της

Πόλη φάντασμα το Ντονέτσκ – Οι αυτονομιστές ετοιμάζονται για σύγκρουση με τις ουκρανικές δυνάμεις

Ουκρανία: Μάχες σώμα με σώμα στο Ντόνετσκ – Πάνω από 40 νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε