Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

– Τι είπε ο διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων, Ακριβός Τζολάκης, στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου
– Το τελευταίο και επικρατέστερο σενάριο για το πώς χάθηκε από πρόσωπου γης το Boeing 777 της Malaysian Airlines, όπως σας το παρουσιάζει το Newsit
– Μια εξωτερική κεραία πιθανολογείται ότι έκανε όλη την «ζημιά»
– Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ πιθανό οι 239 επιβαίνοντες να είχαν την τύχη του αεροπλάνου της HELIOS

Κοντά στα νησιά Κεργκελέν είναι πολύ πιθανό να έχει πέσει το Boeing777 των Malaysian Airlines, σύμφωνα με τον Ακριβό Τσολάκη.

Ο διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων, που είναι ο άνθρωπος στον οποίο φτάνουν όλες οι πληροφορίες από το εξωτερικό και εκείνος στη συνέχεια ενημερώνει την κυβέρνηση, τόνισε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου ότι φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να συρθούν μεγάλα κομμάτια από το αεροσκάφος, στην περίπτωση που έχει βυθιστεί κοντά σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή.

“Με βάση το ιστορικό της εξαφάνισης και τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έκανα κάποιους υπολογισμούς και πιστεύω ότι το αεροσκάφος έχει βυθιστεί σε βάθος 8χλμ. κοντά στα νησιά Κεργκελέν, νότια από τα γαλλικά εδάφη”, ανέφερε χαρακτηριστικά

Και πρόσθεσε: “Αυτό το βάθος δεν νομίζω ότι θα επιτρέψει να συρθούν μεγάλα κομμάτια από το αεροπλάνο”.

Τα “άγνωστα” Νησιά Κεργκελέν

Το Αρχιπέλαγος Κεργκελέν’ ή Νήσοι Κεργκελέν (στα Γαλλικά: συνήθως Îles Kerguelen ή Archipel de Kerguelen αλλά επίσημα Archipel des Kerguelen ή Archipel Kerguelen), που είναι επίσης γνωστό και ως Νήσος της Θλίψης (Desolation Island), είναι μια ομάδα νησιών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Είναι έδαφος της Γαλλίας.

Οι Νήσοι Κεργκελέν βρίσκονται στις γεωγραφικές συντεταγμένες 49°15′Ν, 69°35′Α, που είναι αντίποδας στην περιοχή όπου η Αλμπέρτα, Σασκατσηουάν και Μοντάνα συναντώνται στην Βόρειο Αμερική. Το κύριο νησί, η Μεγάλη Γη (Grande Terre), έχει έκταση 6.675 χμ² και είναι περικυκλωμένο από άλλα 300 μικρότερα νησιά και νησίδες, που σχηματίζουν ένα αρχιπέλαγος με έκταση 7.215 χμ².

Το κλίμα είναι τραχύ και ψυχρό αλλά όχι σφοδρά παγωμένο καθ’ όλη την χρονιά – μοιάζει με αυτό των εξωτερικών Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας – με συχνούς δυνατούς ανέμους, και ενώ οι γύρω θάλασσες είναι γενικά άγριες, παραμένουν ελεύθερες πάγου όλο τον χρόνο. Το σύνολο των ακτογραμμών του αρχιπελάγους είναι 2.800 χμ.

Τα νησιά είναι ένα από τα 5 διαμερίσματα των Γαλλικών Νοτίων και Ανταρκτικών Εδαφών και ανακαλύφθηκαν από τον Ύβ-Ζοσέφ ντε Κεργκελέν-Τρεμαρέκ τον Φεβρουάριο του 1772.

Το Κεργκελέν χρησιμοποιείται από έναν μικρό αριθμό επιστημονικών ομάδων από το 1949, με έναν πληθυσμό από 50 έως 100 άτομα πάντοτε παρόντα. Υπάρχει επίσης ένας δορυφόρος σταθμός εντοπισμού.

Η κύρια βάση, η “πρωτεύουσα” του διαμερίσματος, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Κόλπου Μορμπιχάν στην Μεγάλη Γη, στις γεωγραφικές συντεταγμένες 49°21′Ν, 70°13′Α και είναι γνωστή ως Γαλλικός Λιμένας (Port-aux-Français). Εκεί, υπάρχουν μπαρ, γυμναστήριο, νοσοκομείο, βιβλιοθήκη, και το ξωκκλήσι της Notre-Dame des Vents.

Πώς προκλήθηκε η συντριβή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit, πριν από περίπου ένα μήνα, δόθηκε στις αεροπορικές εταιρείες μια οδηγία.

Σύμφωνα με αυτην, η εξωτερική κεραία που υπάρχει στο Boeing 777 ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο και η οποία είναι ο πομπός απ’ όπου μεταδίδονται όλες οι επικοινωνίες τόσο από τους transponder, όσο και από το Αcars έπρεπε να περάσει από έλεγχο γιατί υπήρχαν προβλήματα.

Τα προβλήματα που δημιουργούνταν αν η κεραία έσπαγε ή παρουσίαζε πρόβλημα, ήταν ρωγμή στο κέλυφος του αεροπλάνου. Οι ειδικοί που ασχολούνται με τις έρευνες υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανόν να χάλασε η κεραία να διακόπηκε απότομα η επικοινωνία και στην συνέχεια να δημιουργήθηκε ρήγμα στο αεροπλάνο.

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα άρχισε η διαδικασία της αποσυμπίεσης στις καμπίνες. Δηλαδή, οι επιβάτες και το πλήρωμα του Boeing 777 είχαν την τύχη του αεροπλάνου της ΗΛΙΟΣ.

Τι είχε συμβεί τότε: Μειώθηκε το οξυγόνο στο αεροπλάνο. Όταν συμβεί αυτό, πέφτουν οι μάσκες αυτόματα.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει και στην καμπίνα των πιλότων. Οπότε, θεωρείται πολύ πιθανό οι πιλότοι να έχασαν τις αισθήσεις τους πριν προλάβουν να βάλουν τις μάσκες χειροκίνητα.

Με τους πιλότους να έχουν χάσει τις αισθήσεις τους το αεροπλάνο κρατώντας την πορεία του πετούσε μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα. Όταν τελείωσαν τότε συνετρίβη κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, σε αυτό το σενάριο το οποίο μοιάζει αληθοφανές, οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν ακόμα πως έγινε η στροφή του αεροπλάνου.

Τι είχε γίνει με το αεροπλάνο της HELIOS

Το αεροπλάνο ξεκίνησε από την Λάρνακα της Κύπρου με προορισμό την Πράγα (Τσεχία) με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Η αναχώρηση έγινε στις 09:07 από την Λάρνακα. Στις 10:37 εισήλθε στο FIR Αθηνών αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει επαφή με το αεροπλάνο ενεργοποιήθηκε η διαδικασία σύμφωνα με το σχέδιο για ανάλογες περιπτώσεις και διατάχτηκε από τον Α-ΓΕΕΘΑ να απογειωθούν αεροσκάφη για να βρουν το αεροπλάνο. Στις 11:05 απογειώθηκαν από την Νέα Αγχίαλο δύο μαχητικά F-16 τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το αεροπλάνο στις 11:18 και διαπίστωσαν ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν αναίσθητος, ο κυβερνήτης δεν ήταν στην θέση του και είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα παροχής οξυγόνου με μάσκες.

Το αεροπλάνο μέχρι εκείνη την στιγμή πετούσε με τον αυτόματο πιλότο. Κατευθυνόμενο προς Εύβοια σε κάποια στιγμή έστριψε νότια και στις 11:41 οι πιλότοι των μαχητικών είδαν τον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου που είχε πτυχίο πιλότου να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου. Μετά από λίγο τα καύσιμα του αεροπλάνου τελείωσαν, σταμάτησε ο αριστερός (11:50) και ο δεξιός κινητήρας (12:00) και στις 12:05 συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού στην βόρεια Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

Malaysia Airlines: Το sms που ενημέρωνε τις οικογένειες – Θρήνος και φωνές – Σπαρακτικές ΦΩΤΟ

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες – Αποκλειστικές πληροφορίες!

Malaysia Airlines: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το αεροπλάνο έπεσε – Δεν υπάρχουν επιζώντες – Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση χάθηκε στον Ινδικό

Νεο στοιχείο – φωτιά – Ο συγκυβερνήτης δεν είχε ξαναπετάξει Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή! – Έπαιξε ρόλο η απειρία του;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε