Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Θρήνος από χιλιάδες κόσμου στις κηδείες των 39 θυμάτων του λεωφορείου στην Ιταλία – ΦΩΤΟ

Θρήνος από χιλιάδες κόσμου στις κηδείες των 39 θυμάτων του λεωφορείου στην Ιταλία – ΦΩΤΟ

Πάνω από τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε στην Ποτσουόλι της νότιας Ιταλίας όταν λεωφορείο μετά από τρελή κούρσα έπεσε από γέφυρα.

Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν κατάμεστο, ενώ τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο του μικρού αθλητικού κέντρου.

«Οι αρχές πρέπει να δεσμευθούν ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε, πλέον, παρόμοιες τραγωδίες», δήλωσε ο καθολικός επίσκοπος της πόλης. Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Βραζιλία.

Ξέρουν ότι δεν θα τους ξαναδούν ποτέ πιά. Την μια στιγμή μιλούσαν με τους δικούς τους ανθρώπους στο τηλέφωνο και την άλλη κοβόταν το νήμα της ζωής τους. Κάθε οικογένεια έχει και μια δική της ιστορία. Πως ν' αφήσεις τον δικό σου άνθρωπο να ξεριζωθεί έτσι βίαια από την ζωή σου; ΦΩΤΟ REUTERS

Αβάσταχτος ο πόνος όταν έχεις χάσει έτσι ξαφνικά ένα δικό σου άνθρωπο. Από την μια στιγμή στην άλλη, ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες και βυθίστηκε στο πένθος μια ολόκληρη πόλη. ΦΩΤΟ REUTERS

Οι συγγενείς των θυμάτων έμειναν όλη την νύχτα κοντά στα φέρετρα των αγαπημένων τους προσώπων, με ειδική άδεια που έλαβαν από τον δήμο του Ποτσουόλι.

Αβάσταχτος ο πόνος ΦΩΤΟ REUTERS

Απαρηγόρητοι οι συγγενείς των θυμάτων ΦΩΤΟ REUTERS

Πολλοί ζητούν να μάθουν σε τι ακριβώς οφείλεται η τραγωδία αυτή, πώς μπόρεσε να πέσει το λεωφορείο που μετέφερε 48 επιβάτες από οδογέφυρα ύψους τριάντα μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την στιγμή, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει πέντε κλήσεις σε απολογία.

Πολλοί άλλοι, συγγενείς των θυμάτων, έμειναν σιωπηλοί μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το απρόσμενο και τραγικό χτύπημα της μοίρας.

Οι περισσότεροι δεν σηκώθηκαν ούτε για να ανταλλάξουν τον καθιερωμένο ασπασμό, όταν τους το ζήτησε ο ιερέας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μετέβη στο Ποτσουόλι, αλλά δεν θέλησε να κάνει κανενός είδους επίσημη δήλωση.

Μια μικρή πόλη αποχαιρέτησε τους δικούς της ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα ΦΩΤΟ REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για το απίστευτο τροχαίο με 39 νεκρούς – Κόσμος

Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες στο δυστύχημα στην Ιταλία – Παιδιά έκλαιγαν και φώναζαν τους γονείς τους – Συγκλονιστικές μαρτυρίες – Κόσμος

Σε άπταιστα ιταλικά το μήνυμα Σαμαρά για την τραγωδία στην Ιταλία – Πολιτική

Το προσκύνημα κατέληξε σε τραγωδία – Νέα στοιχεία για το τροχαίο με τους 39 νεκρούς στην Ιταλία (VIDEO) – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε