Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Κάμερον για το Αιγαίο

Φωτογραφία: Λευκός Οίκος
Φωτογραφία: Λευκός Οίκος

Με την κατάσταση εκτός ελέγχου και την Τουρκία να παίζει ξανά παιχνίδια, ο Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε το θέμα των προσφυγικών ορών στην Ευρώπη με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντέιβιντ Κάμερον. Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας τόνισαν τη σημασία της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την τηλεδιάσκεψη του Αμερικανού προέδρου με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον Βρετανό πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς φυσικά να δώσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζητήθηκε ανάμεσα στους τέσσερις ηγέτες.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην Συρία και η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

«Ο πρόεδρος συζήτησε με ομολόγους του τη σημασία της αποστολής του ΝΑΤΟ και της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για τη διαχείριση του κύματος μεταναστών στην Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όλοι τους χαιρέτισαν τη συμφωνία για την κατάπαυση πυρός στη Συρία από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (27.02.2016). Επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για πολιτική μετάβαση στην χώρα, που θα επιφέρει μακροχρόνια ειρήνη και νόμιμη διακυβέρνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ηγέτες επεσήμαναν την σημασία άμεσης παύσης των βομβαρδισμών εναντίον άμαχων πληθυσμών ενώ συζήτησαν και βήματα βελτίωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: mignatiou.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε