Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Tην παράτησε στα σκαλιά της εκκλησίας και της άλλαξε τη ζωή! (ΦΩΤΟ)

Tην παράτησε στα σκαλιά της εκκλησίας και της άλλαξε τη ζωή! (ΦΩΤΟ)

Η στιγμή που ο μακροχρόνια σύντροφός της την παράτησε στα σκαλιά της εκκλησίας, έμοιαζε σίγουρα το τέλος του κόσμου για την 30χρονη Katy Colins. Εκείνη τη στιγμή γκρεμίστηκε ο κόσμος της. Πλέον όμως πιστεύει πως ήταν ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί.

Απίστευτα πληγωμένη τότε, εγκατέλειψε τη δουλειά της, πούλησε το σπίτι και το αυτοκίνητό της και έκλεισε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη νοτιοανατολική Ασία. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως το ταξίδι της στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Νεπάλ θα την οδηγούσε να κάνει πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο να γίνει συγγραφέας.

Η Katy από το Formby έκλεισε συμφωνία για 3 βιβλία με το Carina UK του παγκοσμίου φήμης εκδοτικού οίκου Harper Collins. Εργαζόταν στις δημόσιες σχέσεις του Manchester Airport και απογοητεύτηκε από τη ζωή μετά τον απροσδόκητο χωρισμό τους στα σκαλιά της εκκλησίας. Πούλησε όσα υπάρχοντά της δεν χωρούσαν σε ένα μεγάλο σακίδιο και έφυγε για την Ταϊλάνδη.

“Όλοι σκέφτηκαν ότι τρελάθηκα ειδικά από τη στιγμή που δεν είχα ταξιδέψει ποτέ μόνη μου. Ένιωθα όμως ότι ήταν σωστή κίνηση. Ήθελα χρόνο μακριά από τα πάντα για να ξαναβρώ τον εαυτό μου”. Με πτυχίο αγγλικών και δημοσιογραφίας, πάντα ονειρευόταν να γράψει ένα μυθιστόρημα. Στη διάρκεια του ταξιδιού της ανανέωνε το blog της “Not Wed or Dead” για να ενημερώνει την οικογένεια και τους φίλους της. Δεν άργησε όμως να γίνει γνωστό και να το διαβάζουν και άνθρωποι που δεν τη γνώριζαν προσωπικά.

“Πολλοί άγνωστοι άρχισαν να διαβάζουν το blog μου και να μου στέλνουν emails, λέγοντάς μου πόσο γενναία ήμουν που τα παράτησα όλα και το έκανα. Μου έστειλαν επίσης πολλοί άνθρωποι μηνύματα και μου είπαν ότι διάβαζαν το blog μου ως πηγή έμπνευσης. Επειδή κάποιος σε παράτησε δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακούς καταθλιπτικά τραγούδια και να καταβροχθίζεις παγωτό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν χωρισμό ως καταλύτη για κάτι πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο”.

Όσο ταξίδευε στη νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία, δεν μπορούσε να αντισταθεί στο πάθος της να γράψει για τις εμπειρίες της. “Ξεκίνησα να γράφω μερικά κεφάλαια χωρίς να καταλαβαίνω πως θα ήταν η αρχή ενός μυθιστορήματος, αλλά κυρίως για να καθαρίσω τις σκέψεις μου. Παρά το γεγονός ότι βίωνα πράγματα που δεν είχα φανταστεί ότι θα ζήσω ποτέ, συνέχιζα να προσπαθώ να δουλέψω με τα συναισθήματά μου και να ξεπεράσω το ότι δεν θα έκανα λεύκωμα γάμου ή δεν θα αρχίσω τουλάχιστον όχι ακόμα τον έγγαμο βίο. Άρχισα να σκέφτομαι τι θα έκανα αν μου δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία να βρω τον εαυτό μου”.

Η νεαρή γυναίκα έχει έκτοτε ταξιδέψει στη νότια Αμερική και τη Γαλλία όπου δίδασκε Αγγλικά τα τελευταία 2 χρόνια. Ζούσε σε ένα μικρό ψαροχώριο στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας όταν της απάντησαν από τον εκδοτικό οίκο. “Ο εκδότης, κατά ειρωνικό τρόπο, μου τηλεφώνησε την ημέρα που θα ήταν η τρίτη επέτειος του γάμου μας. Σκεφτείτε τι πέτυχα μέσα από σκληρή δουλειά, γενναιότητα και θέληση να ζήσω όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσα”.

Το ταξίδι την ενέπνευσε να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα της σειράς “Lonely Hearts Travel Club, Destination Thailand”, μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που έχει χαρακτηριστεί ως η “Bridget Jones ταξιδεύει με σακίδιο”. Με το αφόρετο νυφικό της να παραμένει στην ντουλάπα, σκέφτεται ότι το να την παρατήσει ο πρώην της ήταν ό,τι καλύτερο της είχε συμβεί. “Η απόφασή του, αν και πλήγωσε εκείνη την περίοδο, ήταν η αφύπνιση που χρειαζόμουν. Είχα μια καλή δουλειά, ένα υπέροχο σπίτι και ζούσα μια άνετη ζωή αλλά δεν είχα την περιπέτεια. Αυτό ήταν που ήλπιζα να ζήσω και ευτυχώς τα κατάφερα”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε