Κόσμος

Twitter: Ο Έλον Μασκ κάνει δημοσκόπηση για την επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα

Ο Έλον Μασκ ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter κάνοντας μάλιστα σχετική δημοσκόπηση. 

Ο ιδιοκτήτης εδώ και τρεις εβδομάδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποκατέστησε χθες Παρασκευή λογαριασμούς χρηστών που είχαν ανασταλεί, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχω ακόμη λάβει απόφαση για τον (λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ».

Στη συνέχεια ο Μασκ έκανε δημοσκόπηση για το αν θα πρέπει να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter, αφού οι λογαριασμοί του στα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2011 μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, μια λατινική φράση που σημαίνει: «φωνή λαού, φωνή Θεού». Η δημοσκόπηση είναι ανοικτή για 24 ώρες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60% όσων απάντησαν τάσσεται υπέρ της επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα.

Ο επικεφαλής της Tesla που υπερασπίζεται το όραμά του της πλήρους ελευθερίας της έκφρασης επεσήμανε χθες ότι «η πολιτική του νέου Twitter είναι η ελευθερία της έκφρασης, αλλά όχι η ελευθερία να επιτίθεται κανείς» στους ανθρώπους.

Ο Μασκ εξήγησε ότι «τα αρνητικά tweets ή όσα προωθούν το μίσος» θα υποβιβάζονται και δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα από διαφημίσεις. «Δεν θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα tweets παρά μόνο αν ψάξετε συγκεκριμένα για αυτά, κάτι που δεν διαφέρει από το υπόλοιπο ίντερνετ», πρόσθεσε.

Το όραμα του Μασκ για το Twitter, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής πολλών χωρών, ανησυχεί ιδιαίτερα οργανώσεις, αρχές και διαφημιστές. Φοβούνται ότι θα καταργήσει τις υπάρχουσες δικλείδες ασφαλείας, όσο ανεπαρκείς κι αν κρίνονται, που προστατεύουν από τη παραπληροφόρηση, την παρενόχληση και άλλες παραβιάσεις.

Χθες σε μια προσπάθεια να αποδείξει την ουδετερότητά του ο Μασκ αποκατέστησε λογαριασμούς που εκφράζουν αντίθετες πολιτικές απόψεις από τις δικές του.

Μεταξύ αυτών ήταν ο λογαριασμός της Αμερικανίδας κωμικού Κάθι Γκρίφιν, η οποία αποκλείστηκε από το Twitter την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και άλλοι χρήστες, αφού άλλαξε το όνομα χρήστη σε «Elon Musk» για να περιπαίξει τον νέο επικεφαλής της πλατφόρμας.

Στο μέσο επέστρεψαν και οι λογαριασμοί του «The Babylon Bee», ενός σατιρικού, αμερικανικού ιστότοπου και του Τζόρνταν Πίτερσον, μιας συντηρητικής τηλεοπτικής προσωπικότητας. Και οι δύο είχαν ανασταλεί επειδή παραβίασαν τους κανόνες για τον λόγο μίσους, αφού καταφέρθηκαν εναντίον διεμφυλικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Προοπτική διαλόγου για το εδαφικό, μόνο αν η Ουκρανία είναι στο τραπέζι – Πιέζει για συνάντηση με Πούτιν και Τραμπ
Ο Ουκρανός ξεκαθάρισε πως η θέση της Ουκρανίας είναι να επιτευχθεί μία πραγματική και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία και όχι μία παύση του πυρός
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για συνολική ειρηνευτική συμφωνία: «Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αν πάει καλά θα βρεθούμε με Πούτιν»
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Ιταλία ετοιμάζουν κοινή δήλωση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
4
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
1
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1
«Ο θρίαμβος του Πούτιν»: Γιατί η σύνοδος στην Αλάσκα αποδείχθηκε τεράστιο λάθος για τον Τραμπ και τι κέρδισε ο Ρώσος από αυτήν
Η ανάλυση του Politico για τη συνάντηση των ηγετών - Ο Ρώσος κατάφερε να αποφύγει την οργή του Αμερικάνου, να αναβάλει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων και να συνεχίσει να κάνει τα όσα επιθυμεί
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
57