Κυριακή, 2 Ιουν.
28oC Αθήνα

Βουλγαρία: Νέο κόμμα από πρώην μέλη του κόμματος GERB

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση του νέου πολιτικού σχηματισμού στη Βουλγαρία, τον οποίο δημιούργησαν πρώην μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης GERB.

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επί διακυβέρνησης GERB Μίροσλαβ Ναϊντένοφ δήλωσε στην εφημερίδα “Τρουντ” ότι η πρώτη συνάντηση των μελών του νέου σχηματισμού θα γίνει στις 31 Αυγούστου ή την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον δέκα βουλευτές του GERB εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εγκαταλείψουν το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ και να σχηματίσουν τη δική τους ανεξάρτητη (πολιτική) ομάδα.

Ο νέος πολιτικός σχηματισμός δεν θα έχει πρόεδρο

Ο κ. Ναϊντένοφ τόνισε ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός δεν θα έχει πρόεδρο και εξήγησε πως θα συσταθεί ένα διοικητικό συμβούλιο, που θα αποτελείται από 10 μέχρι 11 άτομα κι έναν πρόεδρο.

Στα ιδρυτικά στελέχη του νέου πολιτικού σχηματισμού περιλαμβάνονται, επίσης, οι βουλευτές του GERB Εμίλ Ντιμιτρόφ και Πάβελ Ντιμιτρόφ και ο πρώην περιφερειακός διοικητής της Στάρα Ζαγορα Νεντιάλκο Νεντιάλκοφ, πρόσθεσε.

Νέοι άνθρωποι που δεν έχουν εμπλακεί με την πολιτική θα ενταχθούν στο νέο πολιτικό μηχανισμό

Σύμφωνα με τον κ. Ναϊντένοφ, νέοι άνθρωποι που δεν έχουν εμπλακεί με την πολιτική θα ενταχθούν στο νέο πολιτικό μηχανισμό. Ο ίδιος τόνισε πως επιμένει στην ανάγκη “πολιτικής κάθαρσης, που θα καλύψει την περίοδο από το 1989 μέχρι σήμερα” και εξήγησε ότι ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι βουλευτές θα βρεθούν ξανά στην εξουσία.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι, προς το παρόν, διεξάγονται συνομιλίες με άλλες πολιτικές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων και το κίνημα Πολιτών “Σύγχρονη Βουλγαρία”.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ τον περασμένο Φεβρουάριο, ασκήθηκαν κατηγορίες κατά του κ. Ναϊντένοφ για δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Ο τελευταίος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών κλήσεων των (τότε) υπουργών. Η υπόθεση επιδείνωσε το επίπεδο της συνεργασίας των κ. κ. Μπορίσοφ και Ναϊντένοφ και οδήγησε, ουσιαστικά, σε ρήξη στις σχέσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακαλύφθηκε δαχτυλίδι – φονικό όπλο! – ΦΩΤΟ

Είχε στην κοιλιά της όγκο 23 κιλών!

Σύγκρουση βυτιοφόρου με αυτοκίνητα – Τρεις νεκροί, πέντε τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε