Κόσμος

Washington Post: Αιφνιδιαστική παραίτηση της διευθύντριας – Αναλαμβάνει ο πρώην διευθυντής της Wall Street Journal

Η πρώτη διευθύντρια στην ιστορία της Washington Post, Σάλι Μπάζμπι, υπέβαλλε την παραίτησή της αργά χθες (02.06.2024) το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Μπάζμπι εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής αναδιάρθρωσης του εκδότη και διευθύνοντος συμβούλου του εντύπου, του Ουΐλιαμ Λούις, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, ανέφερε η Washington Post. Η πρώην διευθύντρια, ανέλαβε το αξίωμα το 2021, και ήταν η πρώτη γυναίκα διευθύντρια της εφημερίδας εδώ και 150 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Λούις, ο Ματ Μάρεϊ, ο πρώην διευθυντής της Wall Street Journal, θα αναλάβει τη θέση της Μπάζμπι μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεν ανακοινώθηκε κάποιος λόγος για την αποχώρηση της Μπάζμπι, η οποία υπήρξε δημοσιογράφος του Associated Press. Σε email που έστειλε προς το προσωπικό της εφημερίδας ο Λούις αναφέρει ότι σκοπεύει να θεσπίσει «Ένα νέο τμήμα στην αίθουσα σύνταξης» αυτή τη χρονιά.

Αυτό θα είναι ξεχωριστό από την παραδοσιακή αίθουσα σύνταξης και το τμήμα των αρθρογράφων.

Θα επικεντρώνεται στη “δημοσιογραφία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης”, ενώ θα κάνει χρήση και της τεχνητής νοημοσύνης, συμπλήρωσε ο Λούις στο μήνυμά του προς το προσωπικό.

Ο Μάρεϊ θα επιβλέπει το νέο τμήμα μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τον Λούις, ενώ “βασικοί τομείς (δημοσιογραφικής) κάλυψης” όπως η πολιτική, ο επιχειρηματικός τομέας και τα αφιερώματα θα είναι υπό την ευθύνη του Ρόμπερτ Γουίνετ, ενός βετεράνου δημοσιογράφου του ομίλου της Telegraph.

Ο Λούις παραδέχτηκε πρόσφατα μεγάλες απώλειες για την Washington Post κατά τον τελευταίο χρόνο, που φθάνουν τα 77 εκατομμύρια δολάρια με τις προσπάθειες μείωσης του κόστους να περιλαμβάνουν προτάσεις για εθελούσια σύνταξη εκατοντάδων υπαλλήλων στο τέλος του 2023.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες ο Λούις έχει επίσης προσλάβει άλλους συναδέλφους του που εργάζονταν στον όμιλο Dow Jones (ιδιοκτήτη της Post) σε άλλες καίριες θέσεις της εφημερίδας.

Την πλειοψηφία των μετοχών της Dow Jones και της Journal κατέχει ο Ρούπερτ Μέρντοχ, η οικογένεια του οποίου έχει επίσης τον έλεγχο της Fox Corporation στον οποίο ανήκει το Fox News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γαλλία
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
2
Το Ισραήλ κλείνει βασικό πέρασμα με την Ιορδανία μετά από αιματηρή επίθεση
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από οδηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιορδανία – Σε αντίποινα, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν το βασικό πέρασμα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
2
Τζίμι Κίμελ: Οι σταρ των late-night στηρίζουν τον παρουσιαστή – Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και άλλους επικριτές του
Η αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ από το ABC συνεχίζει να προκαλεί σοκ – Την ώρα που παρουσιαστές καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία του λόγοτ, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί άλλους επικριτές του
Ο Τζίμι Κίμελ