Κόσμος

Αδιανόητο: Σε καραντίνα πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι λόγω κορονοϊού

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 70 χώρες και εδάφη έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με μια νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ανέρχεται στα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Απίστευτες καταστάσεις λόγω κορονοϊού

Στις περισσότερες από τις χώρες και τα εδάφη (περίπου 40, όπου κατοικούν τουλάχιστον 2,3 δισεκ. άνθρωποι) η καραντίνα είναι υποχρεωτική: στην Ινδία, σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Ιράκ, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ). Ο Παναμάς είναι η τελευταία μέχρι στιγμής χώρα που εντάχθηκε στν κατάλογο. Η Νότια Αφρική θα προστεθεί από αύριο.

Click4more: Κορονοϊός – Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί στην Ιταλία σε σχέση με την Κίνα: 683 μέσα 24 ώρες

Πάντως, στις περισσότερες από αυτές τις χώρες είναι δυνατόν να βγει κανείς από το σπίτι του για να εργαστεί, να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης ή να πάει στον γιατρό.

Τουλάχιστον επτά χώρες (συνολικός πληθυσμός 416 εκατομμύρια) όπως το Ιράν, η Γερμανία και ο Καναδάς, καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, χωρίς όμως να λαμβάνονται συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα. Η Ρωσία έκανε μια παρόμοια σύσταση σήμερα.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει επιβληθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες και εδάφη (300 εκατομμύρια κάτοικοι), όπως στην Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα και τη Σερβία. Στον Ισημερινό οι κάτοικοι μπορόυν να βγουν από το σπίτι τους μόνο από τις 5 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τέλος, τουλάχιστον σε πέντε χώρες έχουν τεθεί σε καραντίνα οι μεγαλύτερες πόλεις τους: αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων στην Κινσάσα (Λ.Δ. Κονγκό), στο Ριάντ, τη Μεδίνα, τη Μέκα (Σαουδική Αραβία) και το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Ο συνολικός πληθυσμός των πόλεων αυτών φτάνει τα 30 εκατομμύρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη κατά της Ελλάδας για τα «οικόπεδα» ανοιχτά από την Κρήτη: «Παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Επικαλούμενο ανυπόστατες αξιώσεις που εδράζονται στο ανυπόγραφο και διεθνώς απομονωμένο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το ΥΠΕΞ της Λιβύης αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Χάρτης του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου
Γνώριζε γυναίκες σε dating app, τις νάρκωνε και τις βίαζε - Ισόβια στο «σεξουαλικό αρπακτικό» με το διδακτορικό και τα χλιδάτα ρούχα στη Βρετανία
Χρησιμοποιούσε κρυφές ή φορητές κάμερες για να καταγράψει τους βιασμούς - Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατούσε προσωπικά αντικείμενα από τα θύματά του ως ενθύμια
Ο Zhenhao Zou
1
Το Ιράν είχε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ – «Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ»
Ο Τραμπ θέλει η Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει δηλώσει ότι το δικαίωμα του εμπλουτισμού ουρανίου είναι αδιαπραγμάτευτο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ 1