Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αεροπειρατής ήταν ο… συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines

Αεροπειρατής ήταν ο… συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines

Άσυλο στην Ελβετία αναζητούσε ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, όπου εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας αεροπειρατεία. Το σκάφος προσγειώθηκε στη Γενεύη κι ο αεροπειρατής συνελήφθη.

Η πτήση 702 απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα στις 23:30 ώρα Ελλάδος με προορισμό τη Ρώμη, όπου θα έφτανε στις 05:40. Αλλά στα μισά της διαδρομής άλλαξε πορεία και στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ένας άνδρας περίπου στα 30, ήθελε να ζητήσει άσυλο στην Ελβετία. Και όταν ο πιλότος έφυγε από το πιλοτήριο για να πάει τουαλέτα, εκείνος κλείδωσε την πόρτα και πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Καθώς το αεροσκάφος κατευθυνόταν στη Γενεύη, ο αεροπειρατής είπε, σύμφωνα με το CNN, πολλές φορές στον πύργο ελέγχου: «πρέπει να μας δώσετε άδεια εν πτήσει για άσυλο».

Σε ηχογραφημένη συνομιλία μέσα από το αεροσκάφος με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η οποία αναρτήθηκε στο Twitter, ακούγεται καθαρά να διατυπώνεται αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. “Ζητούμε άσυλο ή τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραδοθούμε στην αιθιοπική κυβέρνηση”, ακούγεται η ηχογραφημένη φωνή.

«Ναι, το ξέρουμε. Συγγνώμη αλλά ακόμη περιμένουμε απάντηση. Κάνουμε το καλύτερο για να σας δώσουμε μια απάντηση», είπαν οι υπεύθυνοι του πύργου ελέγχου του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης.

Τελικά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Γενεύη και ο συγκυβερνήτης – αεροπειρατής κατάφερε να αποδράσει με σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου, είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, όμως, παραδόθηκε στην αστυνομία και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία, ο αεροπειρατής έκανε ό,τι έκανε γιατί ένιωθε να απειλείται στην Αιθιοπία και ήθελε άσυλο στην Ελβετία.
Οι επιβάτες δεν απειλήθηκαν ούτε και κινδύνευσαν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πιερ Γκρανζάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι ο αεροπειρατής είναι Αιθίοπας, αλλά δεν έδωσε το όνομά του στη δημοσιότητα και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ανακρίνεται από τις αρχές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το… “θρίλερ” τελείωσε νωρίς: Συνελήφθη ο αεροπειρατής της Ethiopian Airlines

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος με προορισμό την Κωνσταντινούπολη

Αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο! Ήταν απλά άσκηση… Δείτε την

Η αεροπειρατεία ήταν… παρεξήγηση!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε