Κόσμος

Τραγωδία! Αεροσκάφος έπεσε σε σπίτι, έξι νεκροί

Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη τη Δευτέρα σε γειτονιά στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 3 επιβαίνοντες αλλά και μια μητέρα και τα δυο παιδιά της που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Κατά τη συντριβή του το τζετ τύπου Phenom 100 έπεσε πάνω σε ένα σπίτι περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον διάδρομο προσγείωσης στο Γκάιδερσμπεργκ της κομητείας Μοντογκόμερι, προάστιο της Ουάσινγκτον, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Πιτ Πίρινγκερ.

Οι τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν στο αεροπλάνο σκοτώθηκαν, το ίδιο και μια μητέρα με τα δυο παιδιά της που βρίσκονταν στο σπίτι τους τη στιγμή της συντριβής.





Εξαιτίας της συντριβής ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν 2 ακόμα σπίτια, ενώ 3 ακόμα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι το τζετ βρισκόταν σε πορεία προσγείωσης, ενώ σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής.


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το μικρό τζετ είχε κατεβάσει τους δύο τροχούς, ενώ φαινόταν ότι ο πιλότος πάλευε να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA – Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεμπαστιάν Λεκορνού: Ο «survivor» του Μακρόν και φλογερός υποστηρικτής της γαλλικής κυριαρχίας, μεγάλο φαβορί για πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο νυν υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού που ακούγεται έντονα ότι θα πάρει τη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού ήταν προηγούμενο φαβορί για το Ματινιόν
Σεμπαστιάν Λεκορνού
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν