Κόσμος

Αεροπλάνο συνετρίβη στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού

Αεροπορική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο Νεπάλ. Αεροπλάνο εταιρίας από το Μπαγκλαντές συνετρίβη στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού.

Το αεροπλάνο συνετρίβη κατά την προσγείωση. Λίγα λεπτά πριν πέσει στο έδαφος τυλίχθηκε στις φλόγες. Ανήκε σε εταιρεία από το Μπαγκλαντές και σύμφωνα με το BBC είχε συνολικά 78 επιβαίνοντες.

Πτώματα ανασύρουν τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια αεροπλάνου του Μπανγκλαντές που κατέπεσε σήμερα κατά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Νεπάλ. 71 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, το αεροπλάνο των μπανγκλαντεσιανών αερογραμμών US-Bangla βγήκε από τον διάδρομο στη διάρκεια της προσγείωσής του.

Δεν επέζησε κανείς

«Ανασύρουμε πτώματα και τραυματίες από τα συντρίμμια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ναραγιάν Πρασάντ Ντουβάντι. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός των θυμάτων είναι τουλάχιστον 27 νεκροί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού που μίλησε στο Reuters, οι νεκροί είναι 50.

Ωστόσο, άλλος εκπρόσωπος του στρατού, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γκοκούλ Μπανταρί, ανέφερε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 27. Πρόσθεσε πως «οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι ελάχιστες διότι το αεροπλάνο έχει καεί».

Το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία US-Bangla Airlines του Μπανγκλαντές και είχε απογειωθεί από την Ντάκα με 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα.

Live εικόνα από το σημείο της τραγωδίας

Δείτε βίντεο λίγο μετά την συντριβή του αεροπλάνου

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο όπου έπεσε το αεροπλάνο

nepal nepal nepal nepal nepal nepal nepal αεροπλάνο Νεπάλ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1