Κόσμος

Αφγανιστάν: 23 άμαχοι νεκροί από αμερικανικό βομβαρδισμό!

Θρήνος στο Αφγανιστάν από τον θάνατο 23 αμάχων που σκοτώθηκαν την Τρίτη από βομβαρδισμό του αμερικανικού στρατού.

Οι 23 άμαχοι ήταν κυρίως γυναίκες και παιδιά και σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιχείρησης κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν!

Αυτό αποκάλυψε η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν με την αναφορά να αναφέρει πως οι άμαχοι σκοτώθηκαν όταν “οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικό βομβαρδισμό έπειτα από χερσαίες συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν. Οι πρώτες διαπιστώσεις είναι ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά”.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν υπενθυμίζει σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση “τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την προστασία των αμάχων”.

Αξιωματούχοι της επαρχίας δηλώνουν ότι “πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν”, ενώ ένας από αυτούς αναφέρθηκε σε έναν αριθμό “τουλάχιστον 18 αμάχων που σκοτώθηκαν”, ο οποίος ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Η αποστολή του ΝΑΤΟ “Αποφασιστική Υποστήριξη” (RS) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ σημείωσε ότι οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή Γκαρμσίρ και στη συνέχεια “αναδιπλώθηκαν σε ένα κτιριακό συγκρότημα” από όπου συνέχιζαν να πυροβολούν τις χερσαίες συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες “βρισκόντουσαν σε νόμιμη αυτοάμυνα” και ζήτησαν “έναν αεροπορικό βομβαρδισμό”.

“Οι χερσαίες δυνάμεις δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν άμαχοι εντός ή γύρω από το συγκρότημα αυτό .Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες προστασίας”, κατέληξε η RS.

Αυτή την εκδοχή του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε στο AFP και ένας κάτοικος ενός σπιτιού ου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κτίριο που βομβαρδίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολονύχτιο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία - Χωρίς νερό και ρεύμα 2 εκ. καταναλωτές στο Κίεβο
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ολέξιι Κουλέμπα είπε ότι 4.000 κτίρια στην πρωτεύουσα παραμένουν χωρίς νερό και ότι οι εργασίες για την επανασύνδεση τους με το δίκτυο υδροδότησης συνεχίζονται
Το καμένο εξωτερικό μιας πολυκατοικίας που πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στην πρωτεύουσα, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία
Οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν ότι ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται από τη Γάζα - «Η περίοδος των 72 ωρών για την απελευθέρωση των ομήρων ξεκίνησε»
Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού (CENTCOM) «επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την αναδίπλωσή τους επί της "κίτρινης γραμμής" στις 12:00 τοπική ώρα»
Ισραηλινά τεθωρακισμένα στα σύνορα της Γάζας
Δεύτερος ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι
Οι αρχές εξέδωσαν νέα προειδοποίηση για τσουνάμι και οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών κλήθηκαν να τις εγκαταλείψουν άμεσα και να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο
Δύο γυναίκες περνούν μπροστά από ένα κατεστραμμένο σπίτι μετά από ισχυρό σεισμό στην πόλη Νταβάο, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων 1