Κόσμος

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί μετά από κατάρρευση ανθρακωρυχείου

Τα δυστυχήματα είναι συχνά σε ορυχεία του Αφγανιστάν, πολλά από τα οποία δεν πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσαν στοές σε ανθρακωρυχείο στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το ανθρακωρυχείο, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Μπαγκλάν στο Αφγανιστάν, «κατέρρευσε ξαφνικά, σκοτώνοντας έξι ανθρακωρύχους και τραυματίζοντας 18 άλλους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο αξιωματούχος Σιέντ Μουσταφά Χασίμι, χωρίς να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

Τα δυστυχήματα είναι συχνά σε ορυχεία του Αφγανιστάν, πολλά από τα οποία δεν πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Τον Δεκέμβριο του 2024, 22 εργάτες είχαν εγκλωβιστεί σε στοά ανθρακωρυχείου στη βόρεια επαρχία Σαμανγκάν, αλλά τελικά διασώθηκαν.

Στο Μπαγκλάν, δέκα εργάτες σκοτώθηκαν εξαιτίας κατάρρευσης ανθρακωρυχείου τον Φεβρουάριο του 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα