Κόσμος

Αφγανιστάν: Κρέμασαν 8 άνδρες – Είχαν καταδικαστεί για φόνους και βιασμούς

Οι αφγανικές αρχές εκτέλεσαν σήμερα οκτώ άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για δολοφονίες, ληστείες ή βιασμούς ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες εκτελέσεις, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές και την προεδρία της χώρας.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ενέκρινε πρόσφατα τις εκτελέσεις 16 προσώπων που είχαν καταδικαστεί για διάφορα εγκλήματα. “Σύντομα θα εκτελεστούν και οι υπόλοιποι”, δήλωσε ο νομικός σύμβουλός της προεδρίας, Νασράλα Στανικζάι.

Καμία πηγή δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ο Άμπντουλ Σάμπορ, ο Αφγανός που σκότωσε πέντε Γάλλους στρατιώτες σε μια στρατιωτική βάση στην Καπίσα, τον περασμένο Ιανουάριο.

“Οκτώ εγκληματίες απαγχονίστηκαν σήμερα στη φυλακή του Πουλ ε Σάρκι”, δήλωσε ο αντεισαγγελέας Ραχματουλάχ Ναζαρί. “Στην πλειονότητά τους ήταν μέλη συμμοριών και είχαν καταδικαστεί για ληστείες ή για βιασμούς γυναικών και παιδιών μέσα στα σπίτια που λήστευαν”, πρόσθεσε.

Πηγή της αφγανικής προεδρίας είχε επιβεβαιώσει την Δευτέρα ότι οι οκτώ “είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμούς, φόνους και άλλα σοβαρά εγκλήματα” αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί σκότωσε μία μητέρα και τα παιδιά της και πέταξε τα πτώματα σε ένα πηγάδι.

Από τα τέλη του 2001 και την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν η θανατική ποινή σπανίως εφαρμοζόταν στο Αφγανιστάν μολονότι δεν έπαψε ποτέ να ισχύει. Οι Ταλιμπάν εκτελούσαν πολύ συχνά όσους κρίνονταν ένοχοι για μοιχεία ή για παραβιάσεις της σαρία, του ισλαμικού νόμου.

Ο πρόεδρος της χώρας είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει χάρη στους θανατοποινίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και οι φόβοι για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία
Οι παραβιάσεις από ρωσικά drones στην Πολωνία εντείνουν τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ, θέτοντας στο επίκεντρο το κρίσιμο ερώτημα της ενεργοποίησης του Άρθρου 5 της Συμμαχίας
Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στη Νορβηγία 1
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 3
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 8
Ο πατέρας του δράστη αναγνώρισε τον γιο του στα βίντεο δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - «Συγκατοικούσε με τρανς άτομο»
Τα αποτυπώματα που άφησε στην ταράτσα ο δράστης και οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και το θάρρος του πατέρα να δώσει στις αρχές το παιδί του - Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο 22χρονος δολοφόνος
Ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κιρτ
6
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8