Κόσμος

Αφρική: Αγρότες πυροβόλησαν δύο γυναίκες και πέταξαν τις σορούς τους στα γουρούνια για να τις φάνε

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα εξετάζει τις τελευταίες ημέρες το δικαστήριο της Νότιας Αφρικής με τρεις αγρότες να κατηγορούνται πως πυροβόλησαν μέχρι θανάτου δύο γυναίκες και μετά έριξαν τα πτώματά τους στα γουρούνια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να μεγαλώσει τη λίστα με τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε αγροκτήματα της Νότιας Αφρικής, φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά.

Ενώπιων του δικαστηρίου για να απολογηθούν βρέθηκε ο 60χρονος ιδιοκτήτης της φάρμας, Zachariah Johannes Olivier, ο 19χρονος επόπτης, Adrian Rudolph de Wet και ο 45χρονος υπάλληλος, William Musora.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα φόνου και κατοχή όπλου χωρίς άδεια, μετά από καταγγελία που έκανε ο σύζυγος του ενός θύματος.

Ο William Musora που είναι υπήκοος της Ζιμπάμπουε, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για παράνομη παραμονής στη Νότια Αφρική.

Τα δύο θύματα, η Locadia Ndlovu και η Maria Makgatho φέρεται πως μπήκαν στο αγρόκτημα του Olivier στη βόρεια επαρχία Limpopo τον Αύγουστο όταν πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου.

Ο σύζυγος της Ndlovu, Mabutho όπου ήταν μαζί τους κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, κατήγγειλε πως και αυτός δέχτηκε πυροβολισμούς.

Από «θαύμα» κατάφερε να συρθεί σε έναν κοντινό δρόμου όπου από εκεί ζήτησε βοήθεια και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Αφού ο άνδρας έφτασε σε ασφαλή «χέρια» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ndlovu εκείνη την ημέρα κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα όσα είδε με τα μάτια του.

Οι αστυνομικοί φτάνοντας στο αγρόκτημα δεν βρήκαν τις σορούς των γυναικών αλλά τις εντόπισαν σε ένα χοιροστάσιο της φάρμας λίγες ημέρες μετά.

Οι αστυνομικοί είδαν με τα μάτια τους το φρικιαστικό θέαμα, όπου οι δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 34 χρονών είχαν φαγωθεί από τα γουρούνια και είχαν πολλά τραύματα από πυροβολισμούς.

Οι δύο γυναίκες μαζί με τον σύζυγο της Ndlovu φέρεται να εισέβαλαν στο αγρόκτημα για να πάρουν ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα ή προϊόντα που έληγαν σύντομα και είχαν πεταχτεί στο σημείο από ένα φορτηγό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στη Νότια Αφρική, με πολίτες και πολιτικά κόμματα να διαδηλώνουν έξω από το δικαστήριο ζητώντας από τους άνδρες να αρνηθούν την εγγύηση και να αντιμετωπίσουν την πιο σκληρή ποινή.diadilwsi afriki ap

Η νοτιοαφρικανική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσε το κοινό να μην πάρει τον νόμο στα χέρια του ως αντίποινα στο στυγερό έγκλημα.

Δυστυχώς τα εγκλήματα στα αγροκτήματα της Νότιας Αφρικής έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι δολοφονίες αγροτών από εγκληματίες ή η κακοποίηση εργαζομένων από τους αγρότες αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά και συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρουμανία: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία βάζει στο «μικροσκόπιο» απάτης με δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού εν μέσω Covid-19
Οι αξιωματούχοι φέρονται να ζήτησαν και να πήραν χρήματα ως «μίζες», που έφταναν περίπου το 5% της συνολικής αξίας της σύμβασης
Covid test
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στις ΗΠΑ στην πρώτη επίσκεψη Βρετανού μονάρχη από το 2007
Η επίσκεψη ξεκινά με μία κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και περιλαμβάνει ομιλία του Καρόλου ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου κι ένα πολυτελές δείπνο στον Λευκό Οίκο
Ο βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα φτάνουν στην αεροπορική βάση Andrews στο Μέριλαντ των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά το «κεφάλι» του Τζίμι Κίμελ από το ABC μετά το σχόλιο για τη Μελάνια Τραμπ ότι «λάμπει σαν μέλλουσα χήρα»
«Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν είναι καθόλου αστείος όπως αποδεικνύουν οι άθλιες τηλεθεάσεις του, έκανε μια δήλωση στην εκπομπή του που είναι πραγματικά σοκαριστική» αναφέρει μεταξύ άλλων
Ντόναλντ και Μελάνισ Τραμπ