Κόσμος

«Άφρισε» ο Τσαβούσογλου μετά την επίθεση από Πομπέο και τα έβαλε με την Ελλάδα

«Τούρκος» έγινε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Βγάζοντας φωτιές από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Γαλλία, ενώ έβαλε και λίγο Αρμενία στο τραπέζι.

Εμφανώς εκνευρισμένος ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τα όσα είπε ο Μάικ Πομπέο κατά της χώρας του. Ο κ. Πομπέο είπε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία υπονομεύει την συνοχή του ΝΑΤΟ.

Μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας και το Αφγανιστάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που προηγήθηκε, καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και της Γαλλίας μέσω… Ελλάδας.

Click4More “Απασφάλισε” ο Πομπέο με την Τουρκία: “Υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ”

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης “Ειρήνη”, λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας».

Κατέληξε την παρέμβαση του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας πολύ θυμωμένος ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίνα: Προς μια νέα κούρσα εξοπλισμών – Το Πεκίνο πολλαπλασιάζει τα εργοστάσια παραγωγής πυραύλων
Μια εκτενής έρευνα του CNN, βασισμένη σε δορυφορικές εικόνες και επίσημα έγγραφα, αποκαλύπτει θεαματική επέκταση του κινεζικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος από το 2020
Ο πυρηνικός πύραυλος DF-61 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο
Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει την Ασία: Πέντε νεκροί στο Βιετνάμ, σχεδόν 200 στις Φιλιππίνες
Ο τροπικός κυκλώνας έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έπειτα από τη φονική του διέλευση από τις Φιλιππίνες, όπου ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς
Ο τυφώνας Καλμάγκι φτάνει στο Βιετνάμ
Γαλλία: Επεισόδια στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ στο Παρίσι – Τέσσερις συλλήψεις μετά από καπνογόνα και συμπλοκές
Καπνογόνα, συμπλοκές και διακοπή του προγράμματος: η συναυλία της ισραηλινής ορχήστρας στη Φιλαρμονική του Παρισιού σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια και ένταση μέσα στην αίθουσα
Καπνογόνα αναμμένα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής του Παρισιού
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
7