Κόσμος

Αγγλία: Με δελτίο το νερό στο Κεντ και το Σάσεξ λόγω ξηρασίας και λειψυδρίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με δελτίο θα γίνεται η χρήση του νερού στις περιοχές του Κεντ και του Σάσεξ στην Αγγλία, λόγω της ξηρασίας και της λειψυδρίας που αναμένονται να επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού η Βρετανία ήδη γνωρίζει υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, η ξηρασία και η λειψυδρία φέρνουν απαγορεύσεις σε πότισμα και πλύσιμο αυτοκινήτων σε αυτές τις περιοχές της Αγγλίας. Οι περιορισμοί αφορά τους πελάτες της South East Water, όπου από τις 26 Ιουνίου και μετά θα πρέπει να μειώσουν κατά πολύ τη χρήση του νερού και δεν θα μπορούν να γεμίζουν ούτε τις πισίνες τους.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε και ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν διακοπές υδροδότησης που υποχρέωσαν σχολεία να κλείσουν ορισμένες τάξεις.

«Είδαμε την ζήτηση να αυξάνεται εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών, αλλά αυτό είχε επιπτώσεις στην ικανότητά μας να διασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου των πελατών», εξηγεί σε ανακοίνωση ο Ντέιβιντ Χίντον επικεφαλής της South East Water.

Κατά συνέπεια, «δεν έχουμε άλλη επιλογή από την επιβολή αυτής της προσωρινής απαγόρευσης», είπε και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση εξελίχθηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο».

Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι

Το προηγούμενο καλοκαίρι, περιορισμοί στην χρήση του νερού επιβλήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας της ξηρασίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 32°C, ενώ σπάνιες είναι οι βροχοπτώσεις εδώ και εβδομάδες.

Χθες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες των Επειγόντων βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ανεξήγητες οι επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι έστειλε προσφορές στην Ουκρανία και τη Ρωσία για να σταματήσουν τις επιθέσεις, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο πλοία τουρκικής ιδιοκτησίας και στοίχισαν τη ζωή σε πολίτες της
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Στα όριά του το πλήρωμα του «USS Abraham Lincoln» στην αποστολή των 286 ημερών - 8 απόπειρες αυτοκτονίας και καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων
Το αεροπλανοφόρο «έδεσε» μετά από 286 ημέρες που βρισκόταν στην θάλασσα, αποκαλύπτοντας την εξάντληση τόσο στο σκαρί του που γέμισε με σκουριά αλλά και στο πλήρωμά του
uss abraham lincoln
Ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του Σι Τζινπίνγκ – Τον υποδέχτηκε προσωπικά στο αεροδρόμιο
Η άφιξη του Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, με κόκκινο χαλί και άγημα να έχουν παραταχθεί για την τελετή - Οι δύο ηγέτες συνοδεύονταν από τις συζύγους τους
Η υποδοχή του Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ
15