Κόσμος

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της ηγέτιδας του γερμανικού ξενοφοβικού κόμματος AfD [pic]

Άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της Φράουκε Πίτρι, ηγέτιδας του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ανέφερε χθες η αστυνομία.

“Υποθέτουμε επί του παρόντος ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση”, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ανατολική πόλη της Λειψίας, προσθέτοντας πως οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση συνέβη αργά την Παρασκευή και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, σημείωσε η εκπρόσωπος.

“Μια εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στο αυτοκίνητο μου χθες. “Φτάσαμε άραγε σε αυτό το σημείο…”, έγραφε στο twitter η Πίτρι.

Τον περασμένο χρόνο άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της αναπληρώτριας αρχηγού του AfD Μπεατρίξ φον Στορκ στο Βερολίνο.

Το ξενοφοβικό κόμμα έχει κερδίσει υποστήριξη ανάμεσα στους ψηφοφόρους που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την μεταναστευτική πολιτική ανοιχτών συνόρων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Πριν δύο εβδομάδες, στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανίατο το ακροδεξιό κόμμα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), συγκεντρώνοντας το 20,8% των ψήφων.

Στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου, όπου αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Forschungsgruppe Wahlen για τον κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το AfD αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 14%, λαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει ο 23% και το CDU, που προβλέπεται ότι θα λάβει ποσοστό 18%.

 

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν