Κόσμος

Άγρια επίθεση Σουλτς σε Τραμπ: Αντιαμερικανικές οι πολιτικές του

Κλιμακώνονται οι "φωνές" (καθυστερημένες βέβαια) από την Ευρώπη κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τον Ντόναλντ Τουσκ που κάλεσε τους 27 της Ε.Ε. σε ενότητα και ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας "θυμήθηκε" να εξαπολύσει επίθεση στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και να χαρακτηρίσει την πολιτική του αντιαμερικανική.

Σε μια από τις εντονότερες επιθέσεις που έχουν γίνει από ανώτατο Γερμανό αξιωματούχο από την ανάληψη καθηκόντων του Τραμπ, ο Σουλτς δήλωσε σε συνέντευξη στον ειδησεογραφικό όμιλο Funke ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες.

«Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό», είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

«Αν τώρα ο Τραμπ οδηγήσει (ένα μηχάνημα) με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως καγκελάριος, θα του έλεγα “αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης”», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, το SPD έχρισε τον Σουλτς υποψήφιό του για στις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπου θα αντιμετωπίσει και τη νυν καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ως υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σε μια κίνηση-έκπληξη που ώθησε τη δημοτικότητα του κεντροαριστερού κόμματός του.

Αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ουκρανική κρίση, ο Σουλτς είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές στην κρίση εφαρμόσουν το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ.

«Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν. Πρέπει να πούμε στον Πούτιν ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς», είπε ο Σουλτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν
«Ο Πούτιν δεν πρόκειται να τα βάλει μαζί μου» λέει ο Τραμπ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση τους στην Αλάσκα
Ευρωπαίοι ηγέτες και Κίεβο φοβούνται πως οι 2 ηγέτες θα επαναπροσδιορίσουν τον χάρτη της Ουκρανίας - Στόχος του Ρώσου να τελειώσει ο πόλεμος ή να κερδίσει περισσότερο χρόνο;
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν