Κόσμος

Αίγυπτος: Ανοίγει ο δρόμος για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις – Ο στρατός διέλυσε το Κοινοβούλιο

Τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την αναστολή του Συντάγματος αποφάσισε ο στρατός της Αιγύπτου. Η νέα στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας για έξι μήνες ή ως τη διεξαγωγή εκλογών.

“Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων θα διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας για μια περίοδο έξι μηνών ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών”, τονίζεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε απο την κρατική τηλεόραση.

Η στρατιωτική ηγεσία διέλυσε και τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πηγή του στρατού, η νέα στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να εκδώσει προειδοποίηση για οποιονδήποτε προκαλέσει “χάος και αναταραχή”. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα απαγορεύσει επίσης συγκεντρώσεις των εργατικών ή επαγγελματικών συνδικάτων, τις απεργίες και θα ζητήσει από όλους τους Αιγύπτιους να επιστρέψουν την εργασία τους.

Την ίδια ώρα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Σαφίκ εξέφρασε την πεποίθηση οτι ο Χ. Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ- Σέιχ ενω μίλησε και για την οικονομία της χώρας λέγοντας πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι σταθερή. (Διαβάστε την είδηση)

Στο κέντρο του Καίρου η ζωή βρίσκει ξανά τους κανονικούς της ρυθμούς. Μετά απο 18 μέρες διαδηλώσεων η κυκλοφορία άρχισε ξανά στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας Ταχρίρ. (Διαβάστε την είδηση)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο στρατός των ΗΠΑ έπληξε τον ISIS στη Συρία μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών: Η επιχείρηση εκδίκησης «Hawkeye Strike»
6 νεκροί, ανάμεσά τους και επικεφαλής που ήταν αρμόδιος για τα drones - Εξαπολύθηκαν πάνω από 100 πυρομαχικά ακριβείας κατά θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης
U.S. Air Force Photo
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Έβαλαν νεκρή γυναίκα σε αεροπλάνο και έλεγαν πως είναι απλώς κουρασμένη: Ανατριχιαστικές καταγγελίες για πτήση - θρίλερ από την Ισπανία
Την γυναίκα έβαλαν οι συγγενείς που την συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο, μεταφέροντάς την με ένα καρότσι - Η πτήση καθυστέρησε 12 ώρες με τους επιβάτες να φτάνουν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι στο Λονδίνο
Το αεροδρόμιο στη Μάλαγα