Κόσμος

Ακροδεξιός Αυστριακός: Διώξτε την Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν

«Εάν δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να διασφαλίσει τα σύνορά της, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να εξέλθει από τη Ζώνη Σένγκεν», προειδοποίησε σε συνέντευξή του στον αυστριακό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Puls4, ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας στις εκλογές της 24ης Απριλίου, Νόρμπερτ Χόφερ.

Ήδη η συμπερίληψη της Ελλάδας στη Ζώνη Σένγκεν υπήρξε σφάλμα, αποφάνθηκε ο ίδιος και ισχυρίστηκε ότι δεν τηρούνται οι συμφωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως είπε, δεν παίρνει στα σοβαρά ούτε τον εαυτό της και ανέφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ».

Ασκώντας κριτική στην προσφυγική πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ο Ν. Χόφερ -του οποίου το κόμμα εμφανίζεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών ως η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από 30%- τόνισε πως, εάν ο ίδιος ήταν ήδη πρόεδρος, θα ζητούσε επίμονα από την κυβέρνηση να μη συναινέσει στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, διότι, όπως παρατήρησε, αυτά που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι καλά για την Αυστρία.

«Με τη σύνδεση της Τουρκίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται εκβιάσιμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Ελευθέρων για το προεδρικό αξίωμα στην Αυστρία, για να προσθέσει πως για τον ίδιο είναι αδιανόητη μία ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Κατά την άποψή του, στην περίπτωση ένταξης της Τουρκίας, οι Αυστριακοί θα πρέπει να ερωτηθούν εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι ακόμη μέρος της ΕΕ, διότι, όπως ο ίδιος επισήμανε «με την Τουρκία θα έχουμε μία τελείως άλλη Ευρώπη και αυτό θα ήταν μία οπισθοδρόμηση».

Στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Απριλίου, κατά τις οποίες θα εκλεγεί απευθείας από το λαό ο διάδοχος του σημερινού Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ -ο οποίος έπειτα από δύο εξαετείς θητείες (2004-2016) δεν μπορεί να είναι πλέον υποψήφιος- ο Ν. Χόφερ εμφανίζεται στη δεύτερη θέση με 19%, ποσοστό που έχει και η ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμγκαρντ Γκρις, πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, υποψήφιος των Πράσινων με ποσοστό 26%.

Ακολουθούν, με ποσοστό 16% έκαστος, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, πρώην υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρούντολφ Χούντστορφερ και ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος, πρώην πρόεδρος της αυστριακή Βουλής, Αντρέας Κολ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει την Ασία: Πέντε νεκροί στο Βιετνάμ, σχεδόν 200 στις Φιλιππίνες
Ο τροπικός κυκλώνας έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έπειτα από τη φονική του διέλευση από τις Φιλιππίνες, όπου ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς
Ο τυφώνας Καλμάγκι φτάνει στο Βιετνάμ
Γαλλία: Επεισόδια στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ στο Παρίσι – Τέσσερις συλλήψεις μετά από καπνογόνα και συμπλοκές
Καπνογόνα, συμπλοκές και διακοπή του προγράμματος: η συναυλία της ισραηλινής ορχήστρας στη Φιλαρμονική του Παρισιού σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια και ένταση μέσα στην αίθουσα
Καπνογόνα αναμμένα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής του Παρισιού
Ανανεώθηκε πριν 12 λεπτά
Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο 19χρονοι που δήλωναν πίστη στo ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη
Έλεγαν ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι να κόψουν τους λαιμούς των ανθρώπων και να επιτεθούν σε χριστιανούς και Εβραίους - Οι δύο νεαροί επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Τουρκία
Αστυνομικός του τμήματος Νέας Υόρκης (NYPD)
Η Κίνα ενισχύει τη ναυτική της ισχύ – Σε υπηρεσία το νεότερο αεροπλανοφόρο «Fujian» του Πεκίνου
Το «Fujian», το πρώτο κινεζικό πλοίο εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, συμβολίζει τη φιλοδοξία του Σι Τζινπίνγκ να ανταγωνιστεί τη ναυτική υπεροχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Φουτζιάν
Ίλιγγο προκαλούν οι αποδοχές του Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν αστρονομικό πακέτο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια
Το δεκαετές «pay package» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναλύεται σε δώδεκα δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση στόχων και τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου
O CEO της TESLA Έλον Μασκ