Κόσμος

Αλ Σίσι: Η συνεργασία Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου είναι “οχυρό” απέναντι στο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία

"Οι σχέσεις συνεργασίας των τριών χωρών μας θα είναι πάντα ένα οχυρό έναντι των αυξανόμενων προκλήσεων" τόνισε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της 6ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Όπως είπε “επικεφαλής των προκλήσεων είναι ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία που προσπαθούν να εξαπλωθούν εξ’ ονόματος της θρησκείας, είτε για κατακρήμνιση του θεσμού του κράτους, είτε για την κατακρήμνιση των κοινωνιών”.

Επίσης, ανέφερε, ότι οι ηγέτες των τριών χωρών συζήτησαν για τη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα και σημείωσε πως η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών είναι η μοναδική λύση των προβλημάτων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό