Κόσμος

Άλλες δυο εβδομάδες καραντίνα στην Ιταλία

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Ιταλία, η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 3 Απριλίου, θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες. Αυτό αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τη χώρα που πλήττεται όσο καμία άλλη από τον κορονοϊό.

Αν μετά και την επέκταση της καθολικής καραντίνας για δυο εβδομάδες, έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) ενδέχεται να ξαναρχίσουν βαθμιαία, να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

Click4more Δραματική προειδοποίηση για τον κορονοϊό: «Η Γερμανία μπορεί να γίνει Ιταλία»

Οι εμπορικές δραστηριότητες στην Ιταλία, στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή (όπως καφέ και εστιατόρια) αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ξανανοίξουν μετά από όλους τους υπόλοιπους.

Για τα σχολεία, η ιταλική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Παράλληλα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να μην αυξηθεί, επικίνδυνα, η κυκλοφορία των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός για την ανθρωπότητα: Το Ρολόι της Αποκάλυψης πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ
Οι επιστήμονες του Bulletin of Atomic Scientists μετακίνησαν τους δείκτες του Ρολογιού της Αποκάλυψης 4 δευτερόλεπτα μπροστά, φτάνοντας στα 85 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα - Η μικρότερη απόσταση από τα μεσάνυχτα στα 79 χρόνια ιστορίας του ρολογιού
Το Ρολόι της Αποκάλυψης
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούν τη σερβιτόρα με το κράνος για τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά: «Ήταν το σόου της, της άρεσε»
Οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια της 24χρονης σερβιτόρας, που έχασε τη ζωή της με ακόμα 39 άτομα τη μοιραία νύχτα
Ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι, ιδιοκτήτες του μπαρ που πήρε φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας