Κόσμος

Αμερικανίδα ξύπνησε από την αναισθησία με.. βρετανική προφορά!

Από την αναισθησία μετά το χειρουργείο συνήθως ξυπνάμε με ζαλάδα. Η Κάρεν Μπάτλερ από το Όρεγκον των ΗΠΑ ωστόσο ξύπνησε με προφορά άλλης χώρας.

Η γυναίκα υπέστη χειρουργική επέμβαση στο στόμα πριν από 18 μήνες. Μέχρι τότε μιλούσε όπως κάθε άλλη Αμερικανίδα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Όρεγκον. Αφού ξύπνησε ωστόσο από την αναισθησία διαπίστωσε ότι η φωνή της είχε αλλάξει. Και μάλιστα όχι ο τόνος αλλά η.. προφορά της η οποία παρέπεμπε σε Βρετανία και Ιρλανδία.

Τις πρώτες ημέρες η γυναίκα απέδιδε την βρετανική προφορά στο πρήξιμο από την εγχείρηση ωστόσο μετά από 18 μήνες εξακολουθεί να μιλά ως βέρα Βρετανίδα.

Οι γιατροί θεωρούν ότι η Κάρεν απέκτησε μία σπάνια διαταραχή, η οποία αποκαλείται “σύνδρομο ξένης προφοράς”. Αυτή τη διαταραχή την έχουν 100 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Προκαλείται από εγκεφαλικά ή άλλες βλάβες τον εγκέφαλο. Στην περίπτωση της Κάρεν ευτυχώς αυτό δεν ισχύει. Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα παρά μόνο ίσως ότι.. κάποιοι νομίζουν ότι τους κοροιδεύει ή της ζητάνε να λέει διάφορες λέξεις για να διασκεδάσουν.

Πρώτος και καλύτερος ο άνδρας της Γκλεν. “Διασκεδάζουμε με αυτό περισσότερο από ό,τι με οτιδήποτε άλλο (…) Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την εγχείρηση είχε έρθει η αδελφή της για επίσκεψη. Καθίσαμε να πιούμε μπίρες και βρίσκαμε λέξεις για να δούμε αν μπορεί να τις πει η Κάρεν και πως τις έλεγε. Όλο το Σαββατοκύριακο το περάσαμε έτσι” αναφέρει ο κ. Μπάτλερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η 24χρονη που παρέσυρε και σκότωσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στη Σαρδηνία
Η Gaia Costa εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ στην Κόστα Σμεράλντα, ήταν ζωντανή όταν έφτασαν οι διασώστες μετά την παράσυρση, τα τραύματά της όμως ήταν πολύ σοβαρά και τελικά η 24χρονη κατέληξε
Gaia Costa
2
Σταϊνμάιερ: Στην Ευρώπη μαίνεται πραγματικός πόλεμος – Μακρόν: Η ελευθερία ποτέ δεν απειλήθηκε τόσο πολύ μετά το 1945
Ο Γερμανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ρωσία ότι «κατέστρεψε ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη» με την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS