Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις προβλέπει πως θα χρειαστούν μέρες για το τελικό αποτέλεσμα

Το επιτελείο της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις προειδοποίησε χθες Δευτέρα (4.11.24) πως τα οριστικά αποτελέσματα των σημερινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ ενδέχεται να μη γίνουν γνωστά παρά έπειτα από «ημέρες», προειδοποιώντας το στρατόπεδο του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον κάθε προσπάθειας με σκοπό να «σπείρει την αμφιβολία και το χάος» όσον αφορά την ακεραιότητα της διαδικασίας.

Οι κάλπες θα ανοίξουν σε μερικές ώρες (σταδιακά μετά τις 12:00 και έως τις 19:00) ώρα Ελλάδας στο σύνολο της επικράτειας των ΗΠΑ, ωστόσο πάνω από 75 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν επιστολικά ή σε εκλογικά κέντρα όπου τους δινόταν η δυνατότητα εκ των προτέρων, ειδικά σε επτά πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν αν θα είναι η Κάμαλα Χάρις ή ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου από την 20ή Ιανουαρίου.

Τα ψηφοδέλτια «θα συνεχίζουν να καταμετρώνται για αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές. Αυτό προφανώς δεν είναι ένδειξη νοθείας, είναι ο τρόπος που γίνεται», εξήγησε η πρόεδρος της εκστρατείας Χάρις-Ουόλς, η Τζεν Ο’ Μάλι Ντίλον.

«Θεωρούμε ότι αυτή η κούρσα θα είναι απίστευτα αμφίρροπη, δηλαδή ότι μπορεί να μην μάθουμε τα αποτελέσματα (…) πριν από αρκετές ημέρες», πρόσθεσε.

Σε καθεμιά από τις επτά «swing states» (Τζόρτζια., Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα, Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν), η κυρία Ο’ Μάλι Ντίλον εκτίμησε πως τα τελικά αποτελέσματα θα είναι σαφή «στο τέλος της βραδιάς» της Τρίτης προς Τετάρτη, κι ως την 8η ή την 9η Νοεμβρίου για τη Νεβάδα και την Πενσιλβάνια, τη βορειοανατολική πολιτεία που χαρακτηρίζεται η πιο κρίσιμη σε αυτές τις προεδρικές εκλογές.

Το επιτελείο του Τραμπ δεν σταματά να καταγγέλλει ότι ο Δημοκρατικοί επιδίδονται ήδη σε «νοθεία» και «απάτες» σε πολιτείες-κλειδιά, ενώ αυτή της Δημοκρατικής πως ο κ. Τραμπ θα αμφισβητήσει ενδεχόμενη νίκη της κυρίας Χάρις και θα ανακηρύξει τη δική του.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε τον Τραμπ να κακολογήσει τις εκλογές μας ή τους θεσμούς μας με τις επανειλημμένες προσπάθειές του να σπείρει το χάος και την αμφιβολία», προειδοποίησε σύμβουλος της εκστρατείας Χάρις, η Ντέινα Ρίμους.

«Παρόλο τον θόρυβο που κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι» και το ενδεχόμενο να «καταγγείλουν νοθεία», στην πραγματικότητα είναι «πιο εύκολο και πιο ασφαλές να ψηφίσει κανείς σε κάθε πολιτεία-κλειδί μετά τις εκλογές μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε μετά το 2020», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ουδέποτε αναγνώρισε την ήττα του στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 και παραμένει αντιμέτωπος με ποινικές δίκες για τις προσπάθειές του με σκοπό να ανατραπεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη πριν από τέσσερα χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ: Καρατομήσεις κορυφής και νευρικότητα στο στρατόπεδο του Τραμπ εν μέσω πολέμου στο Ιράν
Ο Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι και ο Χέγκσεθ ζήτησε από αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ Ράντι Τζορτζ να παραιτηθεί άμεσα
Ο Τραμπ με την Παμ Μπόντι
Ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνηση Μελόνι: Η παρουσιάστρια Κλαούντια Κόντε αποκάλυψε τη σχέση της με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι
Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τόνισε ότι «δεν μπορεί να αρνηθεί» - Η αποκάλυψη μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα για την ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι
Η 34χρονη Κλαούντια Κόντε