Κόσμος

Αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία δέχτηκε επίθεση, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές ή για νεκρούς και τραυματίες Αμερικανούς στρατιώτες

Επίθεση φαίνεται πως δέχθηκε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην Συρία, όπως μεταδίδουν σήμερα (23.06.2025) ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, τα πρακτορεία ειδήσεων Fars και Mehr του Ιράν ανέφεραν πως πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση με στόχο την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Κασράκ, της επαρχίας Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία. 

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δεν διευκρίνισαν περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο αναφορές κάνουν λόγο για αναχαίτιση των εχθρικών βλημάτων, που είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες οβίδες να πέσουν κοντά στην στρατιωτική βάση, δίχως όμως να προκαλέσουν ζημιά.

Ωστόσο, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να τεθούν σε ύψιστη ετοιμότητα και σε συναγερμό, ενώ φαίνεται ότι ελήφθησαν ακόμα πιο δραστικά μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι «New York Times» αποκάλυψαν χθες Κυριακή (22.06.2025) ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί και αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών είχαν ενδείξεις ότι ομάδες, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ετοιμάζονται να επιτεθούν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν χτύπησαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1999 – Οι φήμες για κατάρριψη πάνω από το Βελιγράδι
Αυτό που είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται, είναι μόνον η κατάρριψη του αποκαλούμενου «αόρατου» αεροσκάφους F-117 πάνω από τη Βοϊβοντίνα στις 27 Μαρτίου του 1999
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor