Κόσμος

Αμετανόητα προκλητικός! Απειλεί να χτίσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

- Φράχτη απανθρωπιάς θέλει να υψώσει στα σύνορα με την Ελλάδα η Βουλγαρία
- Είμαστε έτοιμοι και θα το κάνουμε αν χρειαστεί είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ
- Η μεγαλύτερη απειλή έρχεται από τα ελληνικά σύνορα υποστήριξε
- Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες»

Μνημείο προκλητικότητας και απανθρωπιάς. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την Ελλάδα πως φταίει για τη μεταναστευτική κρίση.

Την ώρα που η Ευρώπη παλεύει να συνέλθει από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, φαίνεται πως το μακελειό αποτελεί μια πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για τους ακραίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σκίσουν, ξανά, τη συμφωνία των Βρυξελλών και να υψώσουν τύχη απανθρωπιάς!

Μετά την Πολωνία, που ύστερα από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών, βρήκε την αφορμή που έψαχνε για να κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες, κουρελιάζοντας όσα συμφώνησαν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες πριν από σχεδόν 10 μέρες, τώρα είναι η σειρά της Βουλγαρίας να πάρει σειρά.

Η χώρα είναι έτοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με την Ελλάδα διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μιλώντας στη βουλγαρική Βουλή! Γιατί; Για να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες φοβάται πως θα κατευθυνθούν προς τα εκεί μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», τα οποία «είναι πολύ μεγάλα και δεν φυλάσσονται», είπε ο Μπορίσοφ μιλώντας στη Βουλή, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες», δηλώνοντας γι’ αυτό ανήσυχος! Και κατέληξε με την απειλή: «Είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε φράχτη, εάν χρειαστεί».

Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα την υποστήριξη της αστυνομίας από τον βουλγαρικό στρατό στη φύλαξη των συνόρων της χώρας, ώστε να αποτραπεί η εισροή προσφύγων από την οποία πιέζονται κάποιες από τις γειτονικές της χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει την Τρίτη στο ABC μετά την κατακραυγή για το κόψιμο του «Jimmy Kimmel Live!»
Το θρυλικό Jimmy Kimmel Live! «κόπηκε» επειδή ο παρουσιαστής είχε κατηγορήσει την αμερικανική δεξιά πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή, Τσάρλι Κερκ
Ο Τζίμι Κίμελ 1
Το Ισραήλ κατεδαφίζει τα σπίτια των Παλαιστινίων που σκότωσαν έξι ανθρώπους στην επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ
Μάλιστα το Ισραήλ είχε διατάξει την κατεδάφιση όλων των σπιτιών που χτίστηκαν χωρίς άδεια στην Κατάνα και την Κουμπέιμπα, πόλεις καταγωγής των δραστών
Το σημείο της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ 1