Κόσμος

Αμετανόητοι οι τρομοκράτες – μακελάρηδες του Βελγίου: «Έπρεπε να δοθεί απάντηση, έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους»

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η δίκη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Μαρτίου 2016 στο Βέλγιο, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 300, με τους «μακελάρηδες» να είναι αμετανόητοι.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν για τον στόχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Βέλγιο. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν αμετανόητος για τα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δημιούργησαν συνασπισμό κατά του ISIS. Έκαναν κομματάκια, έκαψαν ζωντανούς αθώους ανθρώπους. Το να πει κανείς ότι πρόκειται για παράπλευρες απώλειες είναι προσβολή. Το Ισλαμικό Κράτος έπρεπε να αντιδράσει. Χρειαζόμασταν μια απάντηση», είπε ο τρομοκράτης που μετείχε στα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Από την πλευρά του ένας άλλος από τους τρομοκράτης ο Ελ Μακούχι ανέφερε: «Θέλαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα όπως στη Συρία και το Ιράκ και να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς».

Ο Σοφιάν Αγιάρι όταν πήρε το λόγο μίλησε για την εμπειρία του στη Ράκα, επισημαίνει το δίκτυο RTL. Ανέφερε ότι, όταν ήταν τραυματισμένος στο νοσοκομείο, αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κραδασμοί στο κτίριο.

Ο γιατρός του εξήγησε, όπως είπε, ότι ήταν από τους βομβαρδισμούς δίπλα στο νοσοκομείο. «Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο μίσος. Ήμουν τρελός από οργή. Αυτό ήταν το έναυσμα για μένα», φέρεται να δήλωσε ο Αγιάρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.