Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ανάφλεξη! Το Ισραήλ βομβάρδισε το νότιο Λίβανο

Ανάφλεξη! Το Ισραήλ βομβάρδισε το νότιο Λίβανο

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου έβαλε στο στόχαστρο μια περίπολο του ισραηλινού στρατού στα σύνορα των δύο χωρών και οι ισραηλινές αρχές βομβάρδισαν σε αντίποινα δύο μεθοριακά χωριά, ανέφεραν πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Από την Ιερουσαλήμ, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν ότι ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη κοντά σε “στρατιωτικά οχήματα” που βρίσκονταν στα σύνορα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση αυτή. Ο στρατός “ανταπέδωσε με στοχευμένα πυρά του πυροβολικού” ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Πέτερ Λέρνερ.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι μαχητές της πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στην κοιλάδα Σεμπάα “προκαλώντας ζημιές σε ένα θωρακισμένο όχημα και τραυματίζοντας τους επιβάτες του”.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τη δολοφονία, τον Δεκέμβριο, του Σαμίρ Κάνταρ, ηγετικού στελέχους του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου που σκοτώθηκε κοντά στη Δαμασκό της Συρίας σε μια επιδρομή που αποδίδεται στον Ισραήλ. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είχε προειδοποιήσει ότι η οργάνωση θα απαντήσει σε αυτή τη δολοφονία “όπου και όποτε το κρίνει κατάλληλο”.

Τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μετέδωσαν ότι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς επλήγησαν η κοινότητα Αλ Ουαζάνι και άλλες περιοχές και ότι υπάρχουν τραυματίες και ζημιές σε σπίτια. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τουλάχιστον 10 ισραηλινές οβίδες έπεσαν στο Αλ Ουαζάνι λίγο μετά την έκρηξη της βόμβας, ωστόσο δεν έκαναν λόγο για τραυματισμούς πολιτών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε