Κόσμος

Ανάγκασαν 7 ταξιτζήδες να περάσουν πάνω από βόμβα και να σκοτωθούν

Ο Μοχάμαντ Τζαν Ρασούλγιαρ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της νότιας επαρχίας Ζαμπούλ, είπε ότι οι οδηγοί μετέφεραν πολίτες ανάμεσα στις επαρχίες Ζαμπούλ και Κανταχάρ.

Επτά Αφγανοί οδηγοί ταξί σκοτώθηκαν σήμερα Παρασκευή αφού αντάρτες που τους κατηγορούσαν ότι δούλευαν ως πληροφοριοδότες των αρχών τους ανάγκασαν να μπουν όλοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσουν πάνω από μια βόμβα, δήλωσε αξιωματούχος.

Δήλωσε ότι οι οδηγοί ξυλοκοπήθηκαν από τους αντάρτες πριν αναγκαστούν να μπουν στο όχημα και να οδηγήσουν πάνω από βόμβα που είχε αφεθεί σε δρόμο και πρόσθεσε ότι τα ταξί τους πυρπολήθηκαν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι πάντως ερωτηθείς σχετικά τηλεφωνικά διέψευσε ότι οι μαχητές της παράταξης διαδραμάτισαν οποιοδήποτε ρόλο όσον αφορά το θάνατο των οδηγών, κατηγορώντας «άλλη οργάνωση»–χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η βία στο Αφγανιστάν βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο το τελευταίο διάστημα από τα τέλη του 2001 όταν αφγανικές δυνάμεις με τη στήριξη των ΗΠΑ και συμμάχων τους είχαν ανατρέψει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν που αρνείτο να παραδώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλα στελέχη της αλ Κάιντα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο βορράς του Αφγανιστάν, ειδικά, έχει γίνει ένα νέο μέτωπο του πολέμου, ο οποίος επεκτείνεται εκτός των παραδοσιακών προπυργίων των Ταλιμπάν στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
Παγκόσμιος συναγερμός: Ο Τραμπ έχει ζητήσει από το επιτελείο του σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία
Η πρωτοβουλία Τραμπ έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ - Το σχέδιο αυτό συναντά σοβαρή αντίσταση από ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
Η πρωτεύουσα Νουούκ της Γροιλανδίας 34