Κόσμος

Ανακαλύφθηκε νέος δεινόσαυρος στην Αυστραλία! Είχε μήκος γηπέδου μπάσκετ και ύψος 2 ορόφων (video)

Ένας θηριώδης δεινόσαυρος ζούσε στην Αυστραλία, και ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα από επιστήμονες, προκαλώντας δέος.

Ο «Αυστραλοτιτάν» είχε ύψος 6,5 μέτρων, σχεδόν όσο δύο όροφοι κτιρίου, και μήκος 30 μέτρων, όσο περίπου ένα γήπεδο μπάσκετ.

Είναι ένας από τους δέκα έως 15 μεγαλύτερους δεινόσαυρους που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί στη Γη και ο μεγαλύτερος στην Αυστραλία.

Απολιθωμένα τμήματα του σκελετού του μεγαλόσωμου δεινοσαύρου, με την επιστημονική ονομασία Australotitan cooperensis, είχαν αρχικά ανακαλυφθεί στην περιοχή Ερομάνγκα της νοτιοδυτικής Κουίνσλαντ το 2007, οπότε άρχισαν ανασκαφές, οι οποίες συνεχίζονται.

https://www.youtube.com/watch?v=APvcFisLZa0

Οι επιστήμονες, οι οποίοι -μετά από μακρά μελέτη των απολιθωμάτων- έκαναν τώρα τη σχετική ανακοίνωση στο επιστημονικό περιοδικό PeerJ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το BBC, εκτιμούν ότι επρόκειτο για ένα φυτοφάγο δεινόσαυρο της ομάδας των σαυροπόδων, με πολύ μακρύ λαιμό, μακριά ουρά και πόδια σαν κολόνες, που ζύγιζε 70 τόνους και έζησε πριν 92 έως 96 εκατομμύρια χρόνια.

Επειδή η Αυστραλία είναι κυρίως επίπεδη και χωρίς οροσειρές και φαράγγια, που σταδιακά θα εξέθεταν τα απολιθώματα λόγω της διάβρωσης των πετρωμάτων, θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα μέρη στον κόσμο για την ανακάλυψη οστών δεινοσαύρων. Οι ανακαλύψεις συνήθως γίνονται από αγρότες που εντοπίζουν απολιθώματα, όταν αυτά έρχονται στην επιφάνεια του εδάφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευκαιρία ή μπλόφα οι 2 εβδομάδες του Τραμπ: Μπορεί η Ευρώπη να αποτρέψει τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου στο Ιράν;
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, μαζί με την Κάγια Κάλλας της Ε.Ε., θα συμμετάσχουν στις έκτακτες συνομιλίες με εκπροσώπους του Ιράν στη Γενεύη
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο 7